Problem tyczy się ogara 900 typu classic . Dostałem do naprawy taki motorek z tzw. wyszarpaną instalacją elektryczną i brakiem iskry. Kable popalone coś pourywane coś skręcone na przysłowiowe dwa palce i tak dalej. Chciałbym położyć od nowa instalacje w tym sprzęcie ale napotkałem po drodze kilka problemów.
Nie mogę znaleźć instalacji pod niego moduł zapłonowy jest na jeden wtyk a na internecie wszędzie są schematy tylko do dwóch wtyków. Druga sprawa to taka ze na schematach są oznaczenia typu b/y , y itp. Niestety z tego co zauważyłem to ani na regulatorze ani na module i prądnicy nie ma żadnych oznaczeń to skąd mam wiedzieć co jest do czego
i jeszcze zauważyłem ze wszędzie na schematach z prądnicy wychodzą 4 kable a u mnie wychodzi aż 5 . No chyba ze ten piąty to jakaś masa czy coś ... proszę o pomoc. pozdrawiam Rafał
Na początek witam
Staraj się używać polskich znaków i nie robić błędów ortograficznych, a najlepiej przeczytaj regulamin forum
Poprawiłem kilka błędów. Pozdrawiam Choinka

, jak nie masz zbyt wielkiego pojecia to prościej będzie kupić nową instalację, ale zdecydujesz się na robienie tego to my Ci w tym pomożemy 
ja nie byłem w stanie do tego dojsć bo wtyczki poucinane i nie wiadomo było co i jak 
zmagań ciąg dalszy co do regulatora napięcia to już rozgryzłem : prosze tutaj rozjaśnienie :