Postautor: razor500 » śr 25 maja, 2011
Z Rieju też miałem do czynienia. Osobiście mi rieju się bardzo podoba z boku, peugeot trochę mniej, ale to dlatego, że ma on plastiki i w ogóle cały bok bardziej kanciasty, a peugeot bardziej ma pozaokrąglane, a mi się bardzo podobają takie kanciaste motory. Przód i tył peugeot ma znacznie ładniejszy. W rieju nie podobają mi się przednie światła. Oprócz tego rieju(nie wiem czy każdy, ale tym co jechałem)ma słabe światła. W nocy jak się jedzie to na długich światłach prawie nic nie widać, już nie mówię o krótkich światłach. Mam jakieś 180-185cm wzrostu i dla mnie rieju jest za małe. Na peugeocie na jednym z zakrętów miałem ok. 80km/h a na rieju na tym samym zakręcie przy 60km/h się prawie zabiłem. Skręcić kierownicą nie mogę bo kolana blokują kierownicę, a jak chcę się pochylić na bok się boję, bo jakoś nie pewnie się czuję na rieju. Peugeot jest dla mnie ok.
No więc podsumowując: rieju jest ładniejsze, ale do jazdy dla mnie się nie nadaje. Peugeot też ładny i można spokojnie, pewnie na nim jeździć.
Myślę, że dla osoby niższej ode mnie o parę cm rieju by było lepszym rozwiązaniem.