• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Silnik pojemnosc elektronika i paliwo

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
Woncki
Uczeń
Uczeń

Silnik pojemnosc elektronika i paliwo

Postautor: Woncki » wt 03 maja, 2011

Witam mam takie pytanko

a mianowicie kupuje cylinder 70 i wogule to już wszystko niby wiem bo cały dzień czytałem rozbierałem i składałem graty mojego ogara ...
oglądając na aledrogo cylindry natrafiłem na zestaw z dysza tuning hehe ?? i inny z modułem odblokowanym tunig :D ??
i pytam czy moze ktoś wie o co z tym chodzi czy to coś daje ten moduł odblokowany i czy dysza tuning zmieni cos w stosunku do normalnej w gazniku ogara 900 50 cc...

czy istnieje jakieś udowodnione dobre zestawienie silnika z cylkem 70
czyli ... zmieniać moduł , gaźnik dysze czy nie trzeba a jak trzeba to co i na jakie . układ napędowy ilość zębów przód tył łańcuch jaka ma być

chodzi o ustawienia optymalne płynne przyspieszenie brak albo mały zamul pod górkę na 4 biegu ...
za pomoc będę wdzięczny..

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Silnik pojemnosc elektronika i paliwo

Postautor: choinka » wt 03 maja, 2011

Jak już chcesz cylinder 70 to wypada dać z głowicą będzie większa moc i pewność że tłok nie będzie walił o zawory, możesz dać ten zestaw http://allegro.pl/tuning-cylinder-tlok- ... 14583.html
Nie patrz na żadne dysze bo żeby zwiększyć moc to trzeba kupić cały gaźnik a nie bawić się dyszami.
Moduł? Sportowy? ten moduł ani koło sportowego nie leżał ;d żeby był sportowy to musi kosztować tak koło 200-250zł.
Dysza Tobie tylko pogorszy a moduł nic nie da.
No a płynnie to będzie przyśpieszał :) na 70ccm można dać 15z i będzie lepiej szedł i ładnie się zbierał :) żadna górka mu nie straszna.

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » śr 04 maja, 2011

NIe wiem czy pisać na pan ,czy na ty :P
ja Panu polecam zestawy od sprzedawcy MULTICAR . wiele osób od niego ma i nie narzeka :))
a dysza tuningowa to Panu się może przydać do wszystkiego oprócz gaźnika :P bo po zamontowaniu nie idzie ustawić gaźnika ,zalewa ciągle moto,

Awatar użytkownika
Diabolo
Weteran
Weteran

Postautor: Diabolo » śr 04 maja, 2011

MOim zdaniem dyszy nie należy zmieniać, ja kupiłem silnik 110 i jak zmieniłem dysze na 80 albo 85 to starsznie muliło, założyłem gaźnik od 50-tki z dyszą 78 i dopiero normalnie gania :)
Moja ulubiona pozycja?
To pozycja za kierownicÂą mojego motoru
:D

Moja bestia xD
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/Street/109128

Obrazek

Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Dargas » śr 04 maja, 2011

U mnie jest odwrotnie. Miałem dysze 78 to nie chciał ciągnać teraz mam dysze 72 to od razu ciągnie :)

Awatar użytkownika
kulek84
Majster
Majster
Kontaktowanie:

Postautor: kulek84 » pt 06 maja, 2011

Woncki Jak chcesz się brać za 72ccm to koniecznie z głowicą w zestawie... Co do modułu to tak jak Choinka mówi ;) on koło sportowego w ogóle nie leżał to jest tylko odblokowany ;)
A obecnie jaki masz przy 50ccm? zablokowany czy odblokowany? W dysze nie ma co się bawić, większe zamulają... jak czegoś nie bedziesz wiedział jak będziesz rozbierał to wal do mnie :D nie raz taki silnik rozbierałem.[/b]
Ostatnio zmieniony pt 06 maja, 2011 przez kulek84, łącznie zmieniany 1 raz.

Woncki
Uczeń
Uczeń

Postautor: Woncki » czw 19 maja, 2011

nie mam odblokowanego modułu ale pizdzik zawsze zapie**alal dobrze z górki nie raz zamknięty licznik a i we dwójkę z moja laska dawał rade wiec nie wiem o co chodzi z tym odblokowanym modułem?? można go samemu odblokować ??
dodam ze licznikowo 75 km/h latal ...
w przyszłym tygodniu biorę się za wymianę cylko jak na razie to leży sobie silnik w pokoju :)

stepien0601

Postautor: stepien0601 » czw 19 maja, 2011

Jak tyle latał to masz odblokowany już moduł.

Woncki
Uczeń
Uczeń

Postautor: Woncki » czw 19 maja, 2011

tez tak myślę bo na 50cc ładnie się wkręcał na wysokie obroty .... moja laska kocha tego ogara za pozytywne wibracje podczas jazdy hehe

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Podziękował : razy
Kontaktowanie:

Postautor: Prelude » czw 19 maja, 2011

Woncki, ja jak z kolegą jechałem, to piszczał z tyłu jakby orgazmu dostał xD

Awatar użytkownika
Pomaranczowy

Postautor: Pomaranczowy » czw 19 maja, 2011

Ogara widze często myjesz jeżeli laski na niego lecą ;d

Woncki
Uczeń
Uczeń

Postautor: Woncki » czw 26 maja, 2011

panowie wszystko mam poskładane głowica cylinder wszystko siedzi teraz tylko mam dwa zmartwienia
ustawić rozrząd :( nie widzie żadnego T na moim magnecie są inne znaki ale żaden nie wygląda mi na T może ktoś wie co i jak zrobić ??
no i drugie to to ze cos lata w silniku gdy nim potrzęsę słychać ewidentnie ze coś sie obija w środku ... nie wiem czy powinno czy tez nie i nie wiem tez czy czasem nie wpadł tam jakiś kawałek tłoka albo jakiś inny metal ?? jak to coś wydostać z tego silnika ?? może by tak zalać go do pełna kilka razy nafta albo olejem ??

neverix
Uczeń
Uczeń

Postautor: neverix » pt 27 maja, 2011

zaciskasz opaske na kole z lancuszkiem rozrzadu tak zeby sie nie przesunal lancuch , wyjmujesz cylka i glowice , wsadzasz nowego cylka i nowa glowice ... i masz od razu ustawiony rozrzad tylko rozetniesz opaske i zakladasz .

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » pt 27 maja, 2011

No tylko że on napisał że ma już nowy sprzęt włożony. Musisz poszukać GMP jak wykręcisz świecę to wsadź tam śrubokręt i jak tłok będzie na samej górze mały zakres błędu jest to w ten czas zakładaj zębatkę,
A co do części w silniku to nie wiem co to może być a tłok miałeś posypany?

Woncki
Uczeń
Uczeń

Postautor: Woncki » pt 27 maja, 2011

rozrząd poskładany odkrecilem obudowę magneta znalazłem małe T obok kreski z kropka która tylko było widać w tej dziurce :) zaznaczyłem flamastrem i jest git a nawet lepiej tylko teraz pozostał problem tego ze coś lata w środku kurde nie wiem co z tym zrobić czy zostawić i spróbować wypłukać czy tez zalać olejem do pełna zdjąć cylinder albo ino z sunąć i zlać ta strona olej może to by wypłukało ten element co jest w środku a co do pytania a tłok to rozleciał się na kilka części :(

Wróć do „Mechaniczne”