dzikilopez pisze:Z tego co Asiasty pisze wynika ze silnik jest na 3 mocowaniach, ale na moje to gorne mocowanie jest fabrycznie za liche a moze to tylko tak na foto wyglada licho. A moze problem jest gdzies indziej, moze cos w tylnym kole, zabierak luzny albo łańcuch bije po wahaczu przy redukcji lub sam wahacz na tulejach. Wypadaloby wszystkim poruszac czy nadmiernego luzu nie ma.

.

. Jednak zauważyłem, że przy obciążeniu tylnego zawieszenia, kiedy koło "idzie w górę" nakrętka regulacji łańcucha wraz z tym całym czpieniem lekko się wysuwa z wachacza. Tak powinno być? Na dole zdjęcie o co mi chodzi.

JOSEMORALES pisze:Tylne koło nie ma prawa poruszać osią we wahaczu, po to są kontry podczas regulacji napięcia łańcucha. Pomijam fakt dokręcenia osi koła jeżeli napinacz się przesuwa.

JOSEMORALES pisze:No masakra, przecież tak nie można jeździć, poproś kogoś kto dokręci Ci tylne koło z czuciem.

JOSEMORALES pisze:chyba że pękł napinacz
. Musiałbym sprawdzić bo i tak mam kilka zapasowych bo w poprzednim złomie tak łańcuch napinałem że co miesiąc mi to pękało. Ale wtedy to 2 tygodnie prawko miałem więc wiadomo jak to jest na początku 

dzikilopez pisze:To na bank winne tylne koło, możliwe że masz uszkodzony gwint w nakręrętce i kaleczy Ci gwint na śrubie. Oś koła ma być sztywno i nie ma prawa latać.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości