Witam wszystkich. Jako, że posiadam prawie seryjne Zumico GR200 tylko, że bez blokad. Póki co te 50ccm niby wystarcza, jednak mógłby się zbierać trochę lepiej pod górę. Myślałem o zwiększeniu pojemności tylko teraz pytanie na ile? Widziałem zestawy 70,80, 110ccm i opis budowy kitu big bore tylko był strasznie mało konkretny. Ostatniego nie rozumiem do końca idei. Jeśli ktoś wie jak dobrze wykonać to z chęcią zapoznam się z takim opisem. Dostęp do tokarek,frezarek mam, a jak pokombinuje to nawet do obrabiarki numerycznej.
Druga sprawa gaźniki czy gaźniki Molkt PZ300 lub Mikuni 25mm da się spasować z 139FMB. No i który jest lepszy. O mikuni słyszałem jeszcze za czasów szkoły i są to podobno dobre gaźniki japońskiej konstrukcji. O molkt nie słyszałem nic.
Kolejna sprawa wydech, czy wydechu mogą być jakieś ograniczenia. Ewentualnie co założyć by brzmiało to trochę bardziej po ludzku i nie groziło mandatem za robione larmo.
Ostatnia sprawa jak to wygląda z olejem w 139FMB co tam faktycznie lać. Przed ostatnią wymianą szukałem jak idiota każdy pisał w sieci co innego. Jeden o syntetyku,inny o pół-syntetyku, a trzeci o mineralnym. Finalnie nalałem syntetyczny 10W40 Motula 300V FL i o dziwo z tego co czytałem silniki się nie rozciekł. Może to za sprawą małego przebiegu kupiłem go z przebiegiem 3023km teraz ma 3400km z czego 300km na pełnym syntetyku. Mam go w dobrej cenie dla siebie to stwierdziłem dlaczego by nie spróbować.
Pytanie teraz przy docieraniu nowego cylindra lać daje posiadanego motula, czy występuje tam jakaś procedura docierania i doboru oleju w tym czasie.
W istniejących tematach nie znalazłem odpowiedzi które mnie satysfakcjonują.

. Daj znak w temacie, żeby mi sie wyświetlił w nieprzeczytanych postach, to coś wieczorem uskrobie dla ciebie, bo teraz na telefonie jestem