Zależy jak dla kogo znaczy trudno.. najpierw wykręc rozrusznik tylko ostrożnie to rób bo jeśli to bendiks się rozwalił to on Ci sie wysypie w częściach..
Choinka, bendix jest to w rozruszniku to co wyskakuje jak rozrusznik zaczyna kręcić, a to co jest na kole magnesowym ta zębatka to coś w stylu zębatki na kole zamachowym w samochodzie przy sprzęgle ale u nas jest jest przy kole magnesowym. Nie wiem czy wytłumaczyłem ale może skumasz.
Np przy samochodzie wyskakuje zębatka rozrusznika ale przy tym nic nie wyskakuje. Rozbierałem nasz rozrusznik i tam jest wszystko stale zazębione. Czyli ta zębatka na kole magnesowym i ona stawia opór jak kręci się pomału a jak już silnik zaskoczy to ona staje i się nie kręci.
Normalnie. Rozrusznik jest stale zazębiony z wałem tzn w rozruszniku nie ma żadnych luźnych trybów, jak zaczynasz kręcić rozrusznikiem to kręci on całym wałem z oporem na tej zębatce przy magnecie a jak już wał sam się obraca tzn silnik odpali ta zębatka tak jakby się rozłącza i się nie kręci.
no musi miec skoro sie nie kreci jak sie silnik odpali.. dzisiaj tego dostrzeglem sam.. jak mialem silnik odpalony i przez przypadek wcisnalem rozrusznik zamiast klaksonu to sie sam rozrusznik krecil bo bylo slychac..
Hmmm... Teraz tak gadałem o tym z kumplem i on mi tak powiedział:
"tam są takie rolki, które w zalezności od kierunku obrotów zaciskają sie na obręczy"
No ale nie widzisz tej srebrnej części? Przykręcaną na trzy imbusy jeśli dobrze pamiętam 5mm? To jest bendix i tam są te rolki i działają tak jak już napisałem. Rozbierałeś kiedyś tą część? albo chociaż kapę zapłonową zdejmowałeś?