To jest panie drogi dioda prostownicza, wpięta tam po to, żeby prąd płynął tylko w jedną stronę, jakieś pseudozabezpieczenie zrobione przez kogoś, tak mi się wydaje. Albo ta dioda po prostu pomija regulator, tylko prostuje napięcie i puszcza dalej, to już była by niezła prowizorka
Sprawa wygląda tak: że bez tego ustrojstwa z podłączonym regulatorem jest w porządku ( regulator jest uszkodzony ) jest ok ale jeśli tylko podłącze to może nawet upalić przewód z instalacji ponadto strasznie się grzeją dlatego prawdopodobnie wywalę to, myślę też że przez tę diodę poszedł iskrownik ponieważ w kilka chwil pokrywa magneta była gorąca.
Na moje oko to dioda była wpięta z białego do czerwonego przewodu jako obejście regulatora celem ładowania aku. Albo dioda była za słaba bo na oko to na 3Amper. mi wygląda i ją upaliło bo jakaś taka biała albo dostała strzała później. Jak mało prądu to przelutować kable w statorze celem odmasowania cewek i zmienić regler.
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22 60 tys km i dalej się kręci
Ich brauche Geld für Gasolin Explosiv wie Kerosin Mit viel Oktan und frei von Blei Einen Kraftstoff wie Benzin! Gib mir Benzin! R+
Panowie mam problem z tym quadem, na zimno ciężko ma odpalić kiedy już odpali trzeba dwa razy go przegazować i potem już na dotyk pali jednak kiedy już go rozgrzeję zacznie przerywać zgaśnie i nie ma iskry po chwili wraca iskra na kilka minut jazdy i gaśnie znowu, tak przynajmniej było wczoraj zaraz idę zobaczyć jak dzisiaj.
Chłopy. Kupiłem nową wiązkę z diodą prostowniczą i nie wiem jak podłączyć tę wiązkę. Jakiś schemat jej ?
Co do quada: zmień CDI jak i sprawdź wszystkie kostki/złącza połączeniowe. Miałem podobne problemy. I to nie cewka /CWN/, tylko CDI robiło cuda.
Ostatnio zmieniony czw 16 lip, 2015 przez klemens244, łącznie zmieniany 2 razy.
No to super z wymiana modułu.
Zimny silnik: zdejmij filtr powietrza i zobacz, czy przepustnica ssani w ogóle zamyka sie. Problem tkwi w ssaniu, przeczyść też gaźnik. Jaki kolor świeca ma w trakcie "zimnego" rozruchu ? Zapewne jest suchutka, a nie mokra.
Ostatnio zmieniony pt 17 lip, 2015 przez klemens244, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak przepustnica ssania się zamyka, gaźnik czyściłem dwa razy za każdym razem demontując dusze. Co do świecy to zakładam że świeca będzie sucha. Ale jest inny problem ponieważ na sprawnym module i cewce WN iskra jest przez 3-5 sekund potem ginie a wraca kiedy znowu zaczynam kręcić rozrusznikiem.
Śmieszna, ale częsta wada: wymień fajkę na świecę i może przewód wysokiego napięcia. Może wsuwki podłączające Cewkę WN mają przebicie do masy. Gdzieś w finale ta iskra trafia do masy. Sprawdź przewód czarno-żółty idący z modułu do CWN /zapłonowej/. Może jest gdzieś przetarty. Omomierz w rękę lub optycznie obejrzyj cały przewód. U mnie w przewodzie brakowało miedzi. I też przerywało.
Ostatnio zmieniony pt 17 lip, 2015 przez klemens244, łącznie zmieniany 1 raz.
Nowy moduł zamontowany niestety nie mogłem odpalić go ponieważ padł rozrusznik złożyłem jakoś z dwóch jeden i wieczorem przystąpiłem do jazdy próbnej, niestety po ok 1.5-2km ,,zalewało go" gdy dodawałem gazu, regulacja gaźnika nie przynosiła w zasadzie jakichkolwiek zmian, więc sprawdzę przewody jak radzisz
O ile kwestię elektryki omówiliśmy to w drugim problemie pożycz gaźnik i spróbuj na innym. Coś ze ssaniem masz nie tak lub powrót do pierwszego problemu tj. braku iskry.
Ciekawy sposób. O ile ocet spirytusowy 10% jest idealny do czyszczenie kamienia na lustrze, w czajniku to pierwszy raz spotykam się z gotowaniem w nim gaźnika. Czyżby jakiś okruch zablokował kanał ssący ? Pisz jak się jeździ po tym gotowaniu w occie.