klemens244 pisze:sasek94, Podzielam Twoje zdanie, bo też zaliczyłem to co Ty. Klasa 400, 650 ccm to nie jest to forum. Wszystkie silniki rozkładałem, poza 125 ccm od strony sprzęgła. Powiedz mi ile tarcz sprzęgłowych miał u Ciebie model 125 ccm ? HĘ...?

klemens244 pisze:Pytając sie o planowanie głowicy od góry, czy od dołu zadałem Wam pytanie nie bez kozery młodzi inzynierowie:
(...)
bo od góry dochodzi rozwiercania otworów pod tulejki oraz po oring /frezowanie/, co chyba komuś z Was uciekło-> niejaki Norek. Miło jest poczytać, że walczycie o swoje wypowiedzi. W przypadku wojny byłyby na forum ofiary śmiertelne.

klemens244 pisze:Jasne, że cyla. Od dołu byłoby mniej roboty, bo tylko tokarka i rzecz jasna tuleja do skrócenia. Po prostu są mniejsze koszty operacji technologicznej, co na ogół jest brane pod uwagę. Jeżeli w szkółce są warsztaty to bajka. Większość nie ma kontaktu z edukacją w szkołach technicznych.

. Wstępna regulacja i mała przejażdżka niestety to tyle bo czasu brakło. Pierwsze wrażenia to ciężko się to kopie rozrusznik w ogóle nie chce tym kręcić ale na ciepłym łapie .Co do mocy ciężko powiedzieć bo przełożenia zmieniłem z 14/41(72ccm) a teraz 16/41(88ccm)ale jakby ciut wolniej się zbierał ,v-max-u nie osiągnąłem bo wypadłem bez kasku się po po 200metrach zalałem łzami
jutro ciąg dalszy zabawy przed pracą doreguluje gazior i zobaczę co to może. dla przypomnienia łańcuszek 82 ogniwa z cylka zebrane 4 mm gaźnik nowy pz20(nie mieli nic innego w sklepie) króciec fi22mm otwór dolotu w głowicy szlifnięty na fi22mm, stożek, nowa świeca .

ale porządnie to zrobić to trzeba sporo pracy, rurka perfo, wata stalowa, wata szklana, spawanie 

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości