• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Pro50 Swap 250ccm OHC 6 Gear Engine

Zaprezentuj swoją maszynę
to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Pro50 Swap 250ccm OHC 6 Gear Engine

Postautor: to&owo » wt 03 mar, 2015

ten silnik to zwykłe 200ccm :D shadow taki ma :D

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Postautor: Shadow143 » wt 03 mar, 2015

speeder, Ja mam z oznaczeniem GW 163 FML i ja mam 200cc. Mój jest ładniejszy bo ma napis CDI i wałek na kopkę , a ten jego nie ma xd xd xd <rotfl> <rotfl> <rotfl>

Jak piszesz że masz oznaczenie 166FMM Czy (JL166FMM 098) To masz 250cc. Czyli inny niż ja :)
toros el clasico > kinroad sprinter 150cc > zipp pro 200 > Derbi GPR 50 R Replica 2004r

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Postautor: 5Zigen » wt 03 mar, 2015

speeder, 166FMM poczytaj troche :D do 164 bylo 200ccm.Shadow143, tylko ciekawia mnie te 2 otwory na rure hmm bede musial kolektor uspawac albo zaslepic jeden otwor :d co z tego ze ladniejszy ale za jaka cene xD jutro rozbiore i dam znac co i jak :D jak bedzie na chodzie bez wkladu to interes zycia ;D

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » wt 03 mar, 2015

Stan wizualny makabryczny wręcz ale napisz ile dałeś a nie owijaj w bawełnę :D
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

ogolnie czego sie spodziewales po czyms co lezalo na polu tylko nalot z rdzy od szpilek i srubek po wyczyszczeniu prezentuje sie dobrze :) 150zł dodam ze ziomek sie nie zna kompletnie na cenach a moto i tak nie mialo papierow i potrzebowal hajs na czesci do kibla o.O
Ostatnio zmieniony wt 03 mar, 2015 przez 5Zigen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Postautor: Shadow143 » wt 03 mar, 2015

5Zigen, też mam na dwa kolanka. Jeden otwór zaślepiony :) Ja sprzedałem uszkodzony 200cc ohc i za te pieniądze kupiłem ten 200 ohc :D Więc też po taniości :D
toros el clasico > kinroad sprinter 150cc > zipp pro 200 > Derbi GPR 50 R Replica 2004r

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » wt 03 mar, 2015

5Zigen, O ja pierdolę interes życia dla pewności wlej 50ml nafty do cylindra :D
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

ogolnie to regulacja zawory sprawdzenie itd wleje nafte do cylindra i zaworów i zostawie na noc bo sniedzia i rdza od szpilek zajechalo, sciagne pokrywy obydwie i wszystkoi poczyszcze od srodka posprawdzam ale jak biegi wchodza sprzeglo i kompresja jest to chyba moge byc mysli ze nie stracilem na tym :) a tamten drugi mam na sell najprawdopodobniej :D

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » wt 03 mar, 2015

Uszczelki to 40zł z wysyłką, warto o dobrze rozebrać i przemyć. :)
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Alpen, nie rozbieralem jeszcze piona i nie wiem dokladnie jak to wyglada z rozrzadem itp :( wiec przyznaje sie bez bicia ze nie wiem jak to tam wyglada a nie chce nic zepsuć przy składaniu prosto z mostu mówie zamiast udawac ze sie znam :) Shadow albo ktoś móglbyś podpowiedziec conieco bo wiem ze juz masz doswiadczenie :)

i sory za bledy ale na fikusnym lapku nie moim siedze ;D
Ostatnio zmieniony wt 03 mar, 2015 przez 5Zigen, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

http://www.ecvv.com/product/1000039272.html, to jest indentyko ten silnik mozliwe ze to ma 6 biegow ? bo tak tam niby pisze ;D

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » śr 04 mar, 2015

5Zigen, Coś nie działa link. Rozbierania się nie bój, ja też rozbierałem piona bez żadnego przeglądania jego budowy i do dziś już trochę takich rozebrałem :D Tylko OHV, OHC jak u Ciebie trochę inaczej będzie, ale zrzuć mu przynajmniej pokrywę magneta i sprzęgła, sprzęgło rozbierz bo jest to banalnie proste tam, wyczyść filtr odśrodkowy, zrzuć głowicę a o rozrząd się nie bój, rób jak w poziomych, tzn gmp i pójdzie lekko. :) A warto, bo skoro gdzieś w śmieciach leżał.

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Postautor: 5Zigen » śr 04 mar, 2015

Alpen pisze:5Zigen, Coś nie działa link. Rozbierania się nie bój, ja też rozbierałem piona bez żadnego przeglądania jego budowy i do dziś już trochę takich rozebrałem :D Tylko OHV, OHC jak u Ciebie trochę inaczej będzie, ale zrzuć mu przynajmniej pokrywę magneta i sprzęgła, sprzęgło rozbierz bo jest to banalnie proste tam, wyczyść filtr odśrodkowy, zrzuć głowicę a o rozrząd się nie bój, rób jak w poziomych, tzn gmp i pójdzie lekko. :) A warto, bo skoro gdzieś w śmieciach leżał.

dzisiaj dokladnie go posprawdzałem i okazało sie że ma 6 biegów, 1 w dół i 5 do góry .. poważnie zdziwilem sie ale sprawdzałem 3 razy, do tego rozebralem wiekszosc rzeczy jest w stanie idealnym, na wałku rozrządu nie widać nawet śladu zużycia, sprzęgło i zapłon jak nowe komprecha prawie książkowa wszystko w jak najlepszym porządku czyli wychodzi na to że opłacalny interes zrobiłem :) chciałem dziś odpalić ale tu moje pytanie jak mam to do cholery podlaczyc pod instalacje od pro ? bo wychodzą 3 kable żółte, niebieski i masa.. podlaczalem w rozne sposoby i nie chce zaskoczyc.. nie ma iskry iskrownik ma bodajze 18 cewek foto ponizej :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » śr 04 mar, 2015

Zielony-masa, biało niebieski-impulsator, a te żółte to wszystkie takie same czy maja jakieś paski np biały?

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Postautor: 5Zigen » śr 04 mar, 2015

Alpen, wszystkie są identyczne żółte próbowałem podłączać zielony i niebieski pod instalacje i wszystkie zolte sprawdzilem juz sam niewiem, moze moduł jest inny ? bo mam od tego 250 orginalny ale piny sie roznia :/

Ogólnie to jak sie podoba takie wstępne VT, troche wiecej detali bedzie czerwonych, takich jak pompa tylnego hamulca adaptery podnóżki itp, i przedni plastik nie bedzie miał naklejek tylko bedzie pomalowany tak jak tylne boczki pół na pół czerń czerwien :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr 04 mar, 2015 przez 5Zigen, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Nasze motocykle”