• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Problem z przerywaniem na wysokich

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Problem z przerywaniem na wysokich

Postautor: Shadow143 » wt 03 mar, 2015

Tak jak w temacie. Przerywa na wysokich. Gazior walbro pz 30 z pompką wyczyszczony , skład mieszanki dobry bo świeca kawa z mlekiem (regulowałem już 4 razy), pali na tyk a dusi się po dodaniu gwałtownie gazu i podczas jazdy na wysokich przerywa i szarpie ;/ Co mu może być bo już nie wiem ( świece też mam nową jak coś na zmianę i to samo) Dyszę główną zmieniałem z serii (nie ma oznaczenia) na dyszę 150 to nie ma problemu z duszeniem tylko kręci max 7 tyś tak jakby miał odcinkę . Lepiej przyśpiesza moto ale nie da się jechać na max manetce bo szarpie. Na seri dyszy kręci 11,7 tyś, nie da się jechać na max manetce bo się dusi na wysokich obrotach , a na biegu jałowym kręci ładnie. Śrubę od składu mieszanki na seri dyszy mogę wykręcić nawet 5 obrotów , mało co nie wypadnie z gaziorka to jest trochę lepiej, czyli jakby za mało paliwa dostawał. Czy dysza za mała ? Nie wiem co mu jest. Macie jakieś sugestie. (Chodzi o mojego pro 200cc ohc )

ps.
Pisałem na szybko to może być trochę bałaganu. Sorry :D
toros el clasico > kinroad sprinter 150cc > zipp pro 200 > Derbi GPR 50 R Replica 2004r

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Re: Problem z przerywaniem na wysokich

Postautor: ReallY » wt 03 mar, 2015

Mi się wydaje że to może być jakaś błahostka, od strony zapłonu, w sensie elektryka :D
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Postautor: Shadow143 » wt 03 mar, 2015

ReallY, a nie wiem. Moduł odblokowany , może nie tak coś z cewką . Trzeba sprawdzać po kolei
toros el clasico > kinroad sprinter 150cc > zipp pro 200 > Derbi GPR 50 R Replica 2004r

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Postautor: 5Zigen » wt 03 mar, 2015

moze przez ten twoj robiony iskrownik, jak mi w ogarze cewka padła to na jałowym dobrze krecił ale podczas jazdy go przy 7k dusiło :)

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Postautor: Shadow143 » śr 04 mar, 2015

5Zigen, już jest seria iskrownik :D Bo tamten wyrwało xd

Wróć do „Pomoc”