jakbyś to złożył to nagraj coś jak to lata
PS. Tej tylko lutuj porządne te kable i izoluj dobrą izolacją wiesz czemu xd

. Brakuje mi troche pomysłu a nie chce odjebać maniany 

ReallY pisze:Z tego co zrozumiałem w pierwszym poście kupiłeś 200 a na wiosnę chcesz dać 125? Trochę to nielogiczne
jeszcze nie zdążyłem go poprawić
/ ReallY

Sorry że na na fejsie się nie odzywałem ale nie było wgl czasu
A Co do mocowań to jak będziesz robił to musisz sobie ładnie wszystko wymierzyć aby zębatki ładnie się zgrywały. Jedna wada to łańcuch będzie Ci jeździł po ślizgu więc ja modzę sobie prowadnicę. Chyba że dasz tył silnika najwyżej jak się da to nie powinien nic zawadzać 

Arros pisze:Hm, ja miałem to zrobione mniej więcej tak:
- dolna półka - usunąłem całkowicie oryginalną (bo tak po prawdzie, ona się gięła od patrzenia na nią) i zrobiłem drugą z blachy ryflowanej 6mm (taką miałem pod ręką). Półka była nieco niższa niż oryginalna, żeby można było zamontować silnik na gumie.
Bardzo mnie bolał fakt, że w Pro 50 nie da się zrobić w praktyce tego, co miały motocykle z ramą kołyskową - mocowania przedniego wypuszczanego spod główki ramy.
Aczkolwiek jak pewnie niektórym wiadomo, Pro 50 to nie jest jedyny wariant tego motocykla. Na innych rynkach jest sprzedawany jako SX-R 250 albo Dong Fang D250RTC mający, jak sie można łatwo domyślić pionowy dwucylindrowy silnik 250cc Lifana (z tego, co wiem). Postanowiłem wspomóc trochę kolejnego swapującego posiadacza Pro i wygrzebać gdzieś, jak Chińczycy rozwiązali problem tam.
I znalazłem.
http://imgur.com/a/xVbT4
Jak widać, w tamtej wersji dolnej półki nie ma w ogóle. Przednie mocowanie jest rozwiązane na uszach, do których na śrubie czy tulei jest przymocowane mocowanie do silnika pionowego.
Shadow zdaje się dospawał z przodu dodatkową półeczkę, na której były uszy do montażu pionowego silnika.
Co do pozostałych mocowań, ktoś gdzieś kiedyś wymyślił coś takiego na rozwiązanie góry (tu akurat w poziomym) - podobno pomaga na redukcję drgań:
Obrazek
leci piwko czekam jeszcze na focie od Shadowa i myśle w tym tygodniu zacząć kupywać co należy tylko zabardzo nie mam pomysłu, wiem że płyte od spodu całkiem wytne i tak jak ty miałem zamiar dać szerszą i grubszą ale łapy od silnika no niewiem.. z płaskowników jakiś czy coś nie wiem zabardzo co i gdzie kupic :x
5Zigen pisze:z płaskowników jakiś czy coś

Końcóweczke przyspawam od pro 50 bo tam jest full przelot albo może od czegoś innego
tak czy siak wydeszek też idealnie pasuje i nie musze żadnych rurek spawać
jutro albo w niedziele zippek jedzie do ojca i zabieramy sie powoli za spawanko

Jak coś to wal na PW.

na seryjnym silniku byly straszne 
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości