• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Witam początkowe pytania

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
misieq
Uczeń
Uczeń

Re: Witam początkowe pytania

Postautor: misieq » ndz 05 paź, 2014

tadam dzisiaj znów bzyk pojechał do serwisu tym razem w miejscu gdzie został kupiony zobaczymy co z tego będzie, za to jutro wielki dzień po pracy jadę po swoje marzenie z dzieciństwa WSK 125 :D może do wiosny uda się wyremontować

misieq
Uczeń
Uczeń

Postautor: misieq » sob 03 sty, 2015

Jako ze dzisiaj bylo w miare ciepło i nie wialo zbytnio wyciagnalem bzyka z garazu wsiadam odpalam i du** dlawi sie ksztusi nie ma sily jechac. Zdjolem gaźnik wyczyscilem i zaczolem go regulowac nie dalo sie w przyplywie rozpaczy zdjolem z niego gumowy waz ktory jest polaczonyz filtrem powietrza i bzyk kest jak mala rakieta pieknie sie zbiera ciagnie jak glupi na kazdym biegu tylko oczywiscie znow male ale. Jak tylko zaloze filtr :] na gaznik znow prycha kicha i nie ma sily jechac. Jakies sugestie dzisiaj zamowilem stozek bo jezdzic bez filtra stracj ze jakiegos sufu zaciagnie ale za to fajnie mruczy

Awatar użytkownika
MAGIK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: MAGIK » sob 03 sty, 2015

wyciagnij gabke i wymyj ja w mydle niech wyschnie i założ , pewnie powietrza nie przepuszcza ;)

filtr nie był w benzynie ?
Ostatnio zmieniony sob 03 sty, 2015 przez MAGIK, łącznie zmieniany 1 raz.
Honda Wallaroo > Romet Trial City & Motorynka & Audi A4 2.5 TDI ,

Szacunek za szacunek a ÂśmierĂŚ za ku***stwo
Gdyby byÂło tak naprawdĂŞ to trup by tu padaÂł gĂŞsto

misieq
Uczeń
Uczeń

Postautor: misieq » pn 05 sty, 2015

dzisiaj próbowałem dostać się do filtra, nie mam pojęcia jak te małe chińskie rączki go tam upchały skończyło się tym że, w ruch poszedł sekator i go gnoja wyciołem zostawiłem tylko kawałek gumy od gaźnika do ramy wchodzi przez otwór do miejsca gdzie pod plastikami jest aku ma to gąbka wyciągnięta z filtra i jeździ . Teraz jak mały szatan dzisiaj V max mierzone z autem z boku pod wiatr a wiało na prostym odcinku ponad 70-74 km . Tylko czy jazda z takim wynalazkiem zamiast filtra nie zaszkodzi bzykowi chociaż i tak zbliża się wielkimi krokami 120. Fajnie teraz się jeździ ciągnie na 1,2,3 jak szalony

lukaszw103
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: lukaszw103 » pn 05 sty, 2015

Z tego co zrozumiałem to bez gąbki w filtrze jezdzisz, to jak porwane rękawiczki niby są ale i tak sie ujebiesz.
Jeśli chcesz szybko zarznac motor to jezdzij tak dalej, dobry filtr powietrza to podstawa. To ze musiałes użyć sekatora świadczy tylko o braku umiejętności, bo jeśli cos jest oryginalnie założone to musi dac sie zdemontować.

misieq
Uczeń
Uczeń

Postautor: misieq » wt 06 sty, 2015

hehe he chyba nie wiesz jak wygląda filtr w torosie i w jakim miejscu jest zamontowany. Filtr powietrza jest tyle że, przerobiony pozbyłem się wielkiej czarnej puszki w której był zamknięty dla potomnych, dodam fotki jutro

Wróć do „Pomoc”