Witajcie .
Jestem już prawie rok zarejestrowany na tym forum . Postanowiłem się przełamać pokazać wam mój dupowóz a jest to Junak 901 kupiony w 2012 roku . Od tego czasu jestem jego jedynym użytkownikiem , zrobiłem nim już prawie 12 000 tysięcy kilometrów . Jak na maszynę ze wschodniej produkcji , jestem z niej zadowolony .
Co wymieniłem :
- Zbiornik Paliwa
- Kranik - wada fabryczna ,pękający zbiornik i cieknący kranik
- Błotnik - wada fabryczna , pęka przy mocowaniach (zastosowałem
podkładki gumowe przy nowym i nie pęka )
- Opona - Starła się , eksploatacja
- Kilka - razy olej ( nie liczyłem )
- Płyn hamulcowy
- Głowica -wyrobił się konik zaworowy
- Zestaw naprawczy Cylinder tłok 50cc Moretti
Plany : Zmiana reflektora - okrągły z soczewką
Lusterka STR8
Kierunkowskazy

trzeba mieć naprawdę cierpliwość żeby tym jeździć, ja takiej nie miałem i zanim założyłem 72cc,kupiłem sobie większą zębatkę na tył i wtedy trochę się poprawiło.

Mógłbym też powiedzieć że może masz 72 od nowości a nawet nie wiesz, ale jak czytam w pierwszym poście już w silniku coś robiłeś, więc raczej wiesz czym jeździsz. Zębatki tylnej nie zmieniałeś przypadkiem? Nie piszę tego złośliwie, tylko dziele się swoimi spostrzeżeniami bo mam identyczne moto, z tego samego rocznika i bardzo zdziwiło mnie to że ktoś nazwał tą skrzynie "dynamiczną". Co do moich porównań do innych biegówek to mogę powiedzieć że na serii Junak nie ma polotu do byle WS50, mój ogar 900 też miał dużo ciekawsze przełożenia niż mam tutaj