Siedzę w oplach dosyć głęboko i wiem, że D-TEC to nie jest brat bliźniak silników seri xe czy też let (turbo) lecz z serii
Silniki xe czy też let nie były montowane w nubirze (nie mówię tu o Swapie)

D-TEC to nie jest brat bliźniak silników seri xe czy też let (turbo) lecz z serii
Eco - Tec które aż zanadto lubią ciągnąć olej (oczywiście są od tego wyjątki)Silniki xe czy też let nie były montowane w nubirze (nie mówię tu o Swapie)
![]()
.

Ponoć są one bliźniacze
Czy też x20let
To, że współwyznawcą silnika jest Holden nie czyni go idealnym
A co do oleju to nie pleć ludziom głupot
2,0 16v zawsze łyknie olej
D-Tec jest to lekko zmodyfikowana wersja Eco-teca. Różni się stopniem sprężania (niższy w nubirze bo 9:1 a ecotec 11:1) jednak ten silnik nie jest tak pancerny, z opinii mechaników i kierowców okazuje się, że czasem korba lubi sobie opuścić swoje miejsce pobytu i wyjść bokiem
Poczytaj sobie na ten temat jeżeli nie posiadasz odpowiedniej wiedzy na ten temat. Ja już tematu nie będę tu zaśmiecał konwersacją z Tobą bo jest ona co najmniej bezsensowna 

Chłopie wpisz sobie X20SED i pierwszy link od góry,
[/center]
rodziny x20xx.

Od samego początku chcę Ci to uświadomić ale nie - tylko ten X20XE i LET. Pisałem wyżej, że to ulepszony ecotec też nie to w końcu do ch*** co ?.
//Blu

[/center]

[/center]Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości