jakość jakością,ale powiedzmy sobie szczerze,część zamienne nawet z fabryk od zawse są oczko słabsze od tych,ktore montowane są w silniku na nowej drodze jego życia.
Romet prowadzi sprzedaż części zamiennych do motorowerów i motocykli na bazie rometa k125 firmy senke, między innymi dla tego jest u niego na sklepie drożej niż chińskie gówno na allegro. Więc części są jakościowo te same, jakie montowano od razu w silnikach senke do k125.
Kolega z tematu robi typowy błąd i bierze chiński noname, zamiast firmówkę i będzie miał typowy scenariusz pt. "chińskie gówno", kiedy ja zrobię bezawaryjnie 60 tysięcy km, bo mam części chińskie ale firmowe, a właśnie takie części zamawiają japońskie-europejskie koncerny. Kiedyś się dziwiłem, czemu u mnie jak jeździłem 50-125 robiłem rekordowe przebiegi(dzisiaj ogólnie najechałem na 3 chińskich maszynach ponad 50 tysięcy, w tym ponad 30 kafli na k125) i do dzisiaj na koncie mam tylko 2x zjaraną tylną żarówkę, kiedy 80% ludzi hejtowało w necie na chińskie pojazdy, że niewyobrażalny syf i dziadostwo.

(mowie tu o sobie takze