Kopki samej nigdy nie rozkręcałem zawsze po złożeniu połówki kręciłem kopką lub przy składaniu. Teraz nawet nie pamiętam czy tam seger siedzi. Tak czy siak musiałbyś robić połówkę.
Witam,
Panowie mam do was prośbe czy moglibyście mi dać linka do aukcji z allegro dotyczących łańcuchów do motorowerów chińskich ? Chodzi mi o sprawdzonych sprzedawców i wmiare dobry towar w przystępnej cenie żebym nie kupił jakiegoś badziewia Czy dobrym pomysłem jest kupować cały zestaw od jednego sprzedawcy tzn łańcuch i obie zębatki? Z góry dziękuje za pomocne porady
Ostatnio mam problem z tymi okrągłymi dekielkami przy głowicy. Co jakieś 600-700 km dekielek ten robi się luźny i po dokręceniu i przejechaniu 200-300 km nie da się go już dokręcić bo gwint zostaje na szpilce. Może to ja za mocno dokręcam ale wydaje mi się, ze jak za mocno bym dokręcał to od razu gwint by się zrywał. Powiedzcie mi czy ten dekielek trzeba mocno przykręcać czy wystarczy tak w miare z czuciem. Wiecie może jeszcze przez co te gwinty się zrywają i czy u was też tak jest?
No to ja własnie dokręcam tak samo. Jak poczuje opór to tak 1/3 obrotu i cały czas w tych dekielkach po czasie gwiny zostają na szpilce. Może wibracje i temperatura ma na to wpływ?
Mój tata ostatnio pomylił się i zatankował PB95 do diesla na szczęście pracownik stacji zauważył to samochód nie był odpalany został zaholowany do warsztatu 200m dalej gdzie paliwo zostało wypompowane i je dostaliśmy i teraz pytanie czy mógłbym to paliwo lać do routera? Moje 3 zmysły tj. smak zapach konsystencja mówią jednoznacznie że tam jest bardzo mało oleju napędowego, myślicie że jak już olej napędowy osadzi się na dnie a benzyna na górze jeśli odstawięto na bok? Jak sądzicie?
Mógłbym prosić o pełny schemat instalacji elektrycznej w zippie nekenie lub gb streecie? Oraz jaka może być przyczyna niedziałania klaksonu oraz świateł krótkich