• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Quad 110 nie ma kompresji.

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
kaccerski
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Quad 110 nie ma kompresji.

Postautor: kaccerski » pn 25 sie, 2014

razor500, no skoro na starej chodził , to ja załóż i sprawdź jak komprecha się pojawi to nowa głowica albo pękła albo zawory si pojebały jakoś ;)
"Prowizorka Trzyma Lata ! "
"nie sztuka jest kupiĂŚ i jeÂździĂŚ "
JeÂśli pomogÂłem, Postaw piwo ! :)

http://forum.moto-4t.pl/viewtopic.php?t=9069

router A500 140 ccm By Kaccerski, zapraszam :D

Pozdrawiam :)

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » pn 25 sie, 2014

mi kiedyś motorinia odjebala opszyn i pękła głowica,to kopka tak lekko chodzi,że palcem można było naciskać,więc rzeczywiście,może głownia ci pękła

razor500
Specjalista
Specjalista

Postautor: razor500 » czw 28 sie, 2014

Założyłem starą głowicę, na starych uszczelkach i kompresja bodajże 11,5. A w którym miejscu wam pękały te głowice? Teraz mamy pewność, że to wina głowicy ale nie widzę w niej nic złego. Zawory nie przepuszczają i nie widzę żadnych pęknięć, ani nic niepokojącego.

Bartekqq
Uczeń
Uczeń

Postautor: Bartekqq » czw 28 sie, 2014

Ja miałem coś takiego że wałek rozrządu się przestawił sprawdź czy gdy masz na magnecie literkę "T" w odpowiedniej pozycji albo tłok jest w gmp to czy wałek jest w największym luzie, jeśli tak nie jest to zawory ci się otwierają w złym momencie i ucieka kompresja u mnie tak było, spróbuj założyć wałek z starej głowicy do nowej i wtedy zmierz kompresje :)

razor500
Specjalista
Specjalista

Postautor: razor500 » pt 29 sie, 2014

Bartekqq ciekawe jest to co mówisz i chętnie bym to zrobił, bo zawsze to nowe doświadczenie :) Wałka i tak bym nie mógł dać ze starej głowicy, gdyż różnią się długościami :P Niestety nic już nie zrobię, bo udało mi się oddać głowicę, do sklepu, w którym ją kupiłem i spróbują coś z nią zrobić albo dadzą mi nową lub oddadzą pieniądze :) Tak więc temat można uznać za rozwiązany. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc.

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » śr 03 wrz, 2014

wróciłem dopiero z wakacji,nie zamykam tematu,jakbyś mógł napisz co było z tą głowicą nie tak,znaczy jak się dowiesz już ::)

razor500
Specjalista
Specjalista

Postautor: razor500 » czw 11 wrz, 2014

Fajnie, że nie zamknąłeś tematu. Też mnie nie było jakiś czas w domu ale już jestem i działam dalej. W serwisie powiedzieli mi, że nie widzą w niej nic podejrzanego, tylko zaproponowali ,,planowanie" i wypolerowanie gniazd zaworowych, bo mimo że nowe to jednak chińskie. Zrobiłem tak ale jest problem, bo zauważyłem, że cały czas jest brak kompresji, ale jak ustawię luzy zaworowe dużo za duże typu 0,2-0,3mm to kompresja potrafi wynieść nawet 10.5. Jest to wszystko złożone na starych uszczelkach, więc dałoby się wynik poprawić ale jednak coś jest nie tak, bo takie luzy nie mogą zostać. No i w ogóle po paru obrotach magnetem i ponownym sprawdzeniu luzów, za każdym razem są inne. Co jest grane? :D

Wróć do „Pomoc”