No a teraz już skończmy ten temat, bo ja tylko opisywałem jak sprawa wygląda i to, że nie jestem zadowolony z silnika, bo miał kilka wad. Tu już wytworzyła się tu niemiła atmosfera. Zapomnijmy o tym, powiedzmy, że nie jestem zły na Alpena, bo dzisiaj udało mi się go ogarnąć (co nie zmienia faktu, że silnik nie był "igłą" jak go włożyłem do ramy)....
Zdjąłem pokrywę zaworów i dwie z czterech śrub trzymających głowicę (po tej stronie co dmuchało) były tak luźne, że ręką mogłem nimi ruszyć. Skręciłem to mocno, złożyłem, przejechałem z 25 km i wydaje się być ok. Z odmy też przestało lecieć na szczęście po tej operacji.
Gaźnika Mikuni niestety nie dało rady ustawić, więc wygrzebałem gdzieś starego PZ 26, rozkręciłem do ostatniej śrubki, wypłukałem, przedmuchałem, złożyłem, odpalił od kopa. Potem krótka regulacja i śmiga idealnie (a niby te gaźniki jest trudno ustawić w porównaniu do VM22).
Do tego jak byłem z użytkownikiem Jacek_26 na przejażdżce podczas postoju spotkaliśmy dwóch motocyklistów (Yamaha Maxim 650 i Honda Hornet 600) i jeden z nich (ten z Yamahy) wyraźnie zachwycił się moim bobberem, bo podszedł, popytał, zagadał, przymierzył się itd. Dla takich chwil warto męczyć się pół roku z realizacją projektu.
I jeszcze jedno zdjęcie kijowej jakości (robione chińskim smartfonem).

![:] :]](https://forum.moto-4t.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Regulator masz od 50cc czy kupowałeś pod ten silnik ?