• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Auto do 8-10 tyś

Rozmowy o motoryzacji.
Outer
Weteran
Weteran

Re: Auto do 8-10 tyś

Postautor: Outer » czw 10 lip, 2014

http://img30.olx.pl/images_tablicapl/142020895_8_1000x700_audi-a4-b5-16-gaz-sekwencja-alu-klima-zadbany-_rev007.jpg

Jak widzę czerwone waldki w jakimkolwiek zagazowanym aucie, to sorry, ale mnie ku***ca bierze.

Łukasz1996
Specjalista
Specjalista

Postautor: Łukasz1996 » pt 11 lip, 2014

Ej a co nyslicie o astrze g w benzynie np 1.8 wersja nadwozia 3d czy lepiej 5d?
JuÂż 9000 km.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pt 11 lip, 2014

Outer, Bo?
modó³ wm mugen sport cdti

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » pt 11 lip, 2014

Bo czerwone waldemary to najtańsze gówno i syf, problemy, kłopoty i zerowa wytrzymałość, daj mi zdjęcie butli lpg to ci przy okazji powiem, czy nie masz butli na wstecznym.
Żaden normalny gazownik nie zamontuje czerwonych waldków, tylko coś na poziomie hana czy dragony, więc na 100% w tej audi robiono instalacje po taniości.
Przy okazji wydaje mi się, że wtryski są posadzone pod górkę, co jest kolejnym śmiesznym błędem. Najepiej, jak są osadzone pionowo i jak najbliżej oryginalnych wtryskiwaczy.

Instalacja lpg jest prosta jak drut, wystarczy tylko przestrzegać kilku pkt. Można też instalację lpg porównać do składania PC.

W polsce robaki pomontowali takie gówno, że teraz jest niezmywalny mit o lpg.
Ostatnio zmieniony pt 11 lip, 2014 przez Outer, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » sob 12 lip, 2014

Instalka była robiona w 2008 w pl, czy po kosztach to nie wiem, kosztowała coś ponad 2000zł, robił to gość co ma dobry serwis i od lat się tym zajmuje. Poza tym taka sama siedzi u jego syna w A6 C5 1.8T. Co do problemów to u mnie żadnych nie było i nie ma, instalacja ma najechane 100 000km i chodzi całkiem normalnie. Znowu się czegoś w necie naczytałeś i świecisz... Butla jest nówka z 2008.

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » sob 12 lip, 2014

100 tysięcy na czerwonych waldkach, to jak 200 tysięcy na silniku 139fmb. Nie kłam.
A rok butli mnie nie obchodzi.

Po prostu to jest najgorszy chłam, a sam jestem czynnym użytkownikiem lpg forum i o gazie, co jest mega prostym zagadnieniem wiem sporo, w końcu moja była marea miała holendra. (wtryskiwacze gazu keihin)
Ostatnio zmieniony sob 12 lip, 2014 przez Outer, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Outer, Audi było sprowadzone w 2008r do pl, miało wtedy coś ok 175 000km przebiegu, tata po 2 tygodniach jeżdżenia założył tą instalację. Teraz Audi ma 272 000km z tego co pamiętam, więc? Nie kłamię, co za interes bym w tym miał. Instalacja jest ori, nic nie robione, działa jak należy.

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » sob 12 lip, 2014

Jak nic nie było zrobione, to wciskasz ludziom syf do generalnej naprawy instalacji lpg z lejącymi wtryskami, możliwe, że głowica do roboty. Czerwone waldki średnio po 50 tysiącach km nie nadają się do niczego, problem duży nie jest, bo jeden wtrysk to koszt rzędu 30-40 zł i wystarczy co 40 tysięcy km je wymieniać, albo kupić raz a porządnie hana, brc lub inne dobrej jakości wtryski.
Wątpię, by nie było nic robione, możliwe, że nie wiesz, że było coś serwisowane.

Po prostu czerwone waldki od razu u każdego, kto wie cokolwiek o lpg zapala czerwoną lampkę. Masz zdjęcie butli lpg?

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Outer, Chłopie, o czym Ty do mnie mówisz? Auta nawet nie widziałeś, a już wszystko o nim wiesz. k***a magia, niczym wróżbita Maciej.

Outer pisze:Jak nic nie było zrobione, to wciskasz ludziom syf do generalnej naprawy instalacji lpg z lejącymi wtryskami, możliwe, że głowica do roboty

Skąd wiesz, że wtryski leją? <ayfkm> I, że niby czemu głowica do roboty? Gaz w używanym aucie często przeczyszcza silnik, u taty w Audi głowica była robiona po 20 tys na gazie.

Outer pisze:Czerwone waldki średnio po 50 tysiącach km nie nadają się do niczego

Wiem, sam serwisant mówił, że po 60 tys pasuje wymienić, ale u taty jakoś działają dobrze i nic się nie dzieje. Czy to dla Ciebie nie jest zrozumiałe?

Outer pisze:Wątpię, by nie było nic robione, możliwe, że nie wiesz, że było coś serwisowane.

Robione nic nie było, wierzyć mi nie musisz bo mi to do szczęścia nie jest potrzebne.

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » ndz 13 lip, 2014

Skąd wiesz, że wtryski leją?

A po 300-400 tyś km nastepuje luz w wirniku turbiny?
Z zasady działania tego świata.

I, że niby czemu głowica do roboty?

Wystarczy, by przeciągnąć za długo eskploatację wtrysku gazu, gaz będzie źle podawany i od razu masz strzelone UPG.
W sumie to już raz miałeś, ale jak sam pisałeś, audi sprowadziliście z mirkowym przebiegiem, więc pół miliona już w 2008 miało, to głowica mogła paść.

Robione nic nie było, wierzyć mi nie musisz bo mi to do szczęścia nie jest potrzebne.

No i git.

Outer, Chłopie, o czym Ty do mnie mówisz? Auta nawet nie widziałeś, a już wszystko o nim wiesz. ku*** magia, niczym wróżbita Maciej.

Po co widzieć auto, skoro sam fakt czerwonych waldków już dużo mówi o tych januszach co ci lpg montowali.
Ostatnio zmieniony ndz 13 lip, 2014 przez Outer, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
trol266
Majster
Majster

Postautor: trol266 » ndz 13 lip, 2014

Co ty chłopie pi***olisz... Tyle mam do powiedzenia.
Ze strony merytorycznej zapodaje tak gównem, że szkoda gadać.
Wielki znawca LPG się znalazł. Masz czerwone waldki, na pewno dachowałeś, i masz luz w prawej końcówce kierowniczej... Właśnie wykazujesz się swoją januszowatością.
Rozumiem, są skrajne wypadki, ale jak już powiedziałem, są one skrajne.
Kolejna sprawa, sprawdzenie przebiegu procesorem zamontowanym w tej części pleców, która już się plecami nie nazywa... Brawo. oklaski

A tak w temacie...
Ja polecam peugeota 306. Fajne kompaktowe auto, ostatni peugeot w którym jest spokój z elektryką, kolejne modele już potrafią narobić problemów. Za takie kwoty można spokojnie szukać ph3 (ostatni lifting) z ciekawym wyposażeniem. Nie ma tych aut dużo, jest jak dla mnie ładne, tyle wersji nadwoziowych, że każdy coś dobierze do swoich potrzeb, części niedrogie i często kompatybilne z częściami z innych peugeotów i citroenów. Wytrzymał u mnie na podwórku, to wszędzie wytrzyma :)
Ostatnio zmieniony ndz 13 lip, 2014 przez trol266, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz1996
Specjalista
Specjalista

Postautor: Łukasz1996 » ndz 13 lip, 2014

Peugeot ? Zastanowię się nad tym autem. Co możecie mi powiedzieć o astrze g w benzynie 1.6 16v lub 1.8 bardzo mi się spodobało to auto i w kwocie którą mam do wydania chyba mi starczy na astre. Chciałbym usłyszeć waszą opinie na temat astry.
JuÂż 9000 km.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » ndz 13 lip, 2014

Outer, Dyskusja z Tobą nie ma sensu, auto ma ori przebieg a nie pół miliona. Wiadomo, tylko Twoja marea była super :D cya

Awatar użytkownika
Nahirek
Weteran
Weteran

Postautor: Nahirek » pn 14 lip, 2014

z mojej strony proponowalbym

Audi:
-a3
a4 b5

Volkswagen:
- golf IV ( w dieslu za 8-9k mozna dostać spokojnie :) )
- passat b5 ( no z tym cieżko bo ostatnio ogladalem z 20 sztuk i jakoś każdy cos mial :/ ale probowac mozna czemu nie )

Alfa romeo: (kwestia gustu...)
-147
-156 II (po lifcie)

Ford: ( wiem ze nie chcesz ale podbam ci propozycje moja moze sie skusisz bo niezle samochody to sa)
- focus mk1
- focus mk2 ( jakbys mial dostep do sprowadzanych aut to mozna ladny rocznik wyrwac)

Renault:
- Megane I (z silnikiem dti)
- Megane II

Seat:
- leon (warto obczaić jak bedzie blisko)

Opel:
- Astra II
Ostatnio zmieniony pn 14 lip, 2014 przez Nahirek, łącznie zmieniany 1 raz.

Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Blu » pn 14 lip, 2014

Alfa romeo: (kwestia gustu...)
-147
-156 II (po lifcie)

Tylko i wyłącznie JTD, świetne motory.
Ostatnio zmieniony pn 14 lip, 2014 przez Blu, łącznie zmieniany 1 raz.
[center] Obrazek [/center]

Wróć do „Moto-topic”