• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Składanie skrzyni od podstaw

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Składanie skrzyni od podstaw

Postautor: piotrek350 » czw 10 mar, 2011

Może ktoś mi powiedzieć jak złożyć skrzynię od podstaw, tzn nie chodzi mi o wkladanie wałków ani trybów bo to wiem, ale na co trezba uważać? Gdzie dawać podkładki? bo zostało ich trochę i nie wiem gdzie je wsadzić. Poprostu jak ostatnio złożyłem silnik, odpalilem i biegi chodziły jak chciały tzn, wbijam bieg a pokazuje mi że jest 3 i 4?? To co jest nie tak, albo mam bieg a pokazuje N. Powiedzcie mi czemu tak sie stało, bo jak miałem 1 i zmieniłem na 2 to był tylko trzask i nagłe zatrzymanie silnika. Lukam do silnika a tam tryby rozwalone. Nie wiem co źle zrobilem
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Składanie skrzyni od podstaw

Postautor: choinka » czw 10 mar, 2011

Te podkładki to takie dystanse które trzeba założyć nie powiem Tobie po między jakie tryby ale wiem że trzeba. To mogło być przyczyną tej usterki.

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Składanie skrzyni od podstaw

Postautor: piotrek350 » czw 10 mar, 2011

choinka, no o to mi chodzi ale nie wiem właśnie gdzie? Złożylem silnik i zostały mi 2 podkładki to napewno przez to ta ustarka
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Wróć do „Pomoc”