• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ogar 900 R by Kocyk

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
Pogromcakocy
Majster
Majster

Re: Ogar 900 R by Kocyk

Postautor: Pogromcakocy » wt 11 lut, 2014

No i znowu zawiedziony ,wyregulowałem i wyczyściłem.Chodzi lepiej i nie przycina przy górnych obrotach ,ale vmax 65 km/h.Nie wiem już co zrobić ,coś jest nie tak ale mi się już kończą pomysły.Może luzy zaworowe dać 0.06 i 0.08 zamiast 0.05 i 0.07 ? Dzięki za wszelką pomoc ,a i jutro policzę jeszcze dla pewności ząbki z tyłu i nagram filmik.

Awatar użytkownika
Kurzac
Weteran
Weteran

Postautor: Kurzac » wt 11 lut, 2014

dla 72 ja mam 0,06 i 0,08 śmiga jak szwajcarski zegarek . i polecam ;d

a 0,05 i 0,07 to dla 50 cc
Ostatnio zmieniony wt 11 lut, 2014 przez Kurzac, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Postautor: 5Zigen » wt 11 lut, 2014

Speeder i KucaQ jestescie tak śmieszni, i żałości w swojej opini i zadumani w swojej "wiedzy" że nie przyjmujecie do wiadomości że komuś sprzęt na 70ccm, smigał lepiej niż wam, no ale to już tylko i wyłącznie wasz problem i nie zamierzam prowadzić rozmowy nie na poziomie z typkiem co bierze teksty z google, a ja poprostu podaje potwierdzone informacje .

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » wt 11 lut, 2014

5Zigen, haha, teksty z google, to właśnie takie, które stwierdzają, że 72cc leci więcej niż 125 <glupek>
Nie próbuj się proszę wyróżniać, bo Ci to na dobre nie wyjdzie, a poza tym nie tylko ja i speeder twierdzimy, że chiński pierdzioch na 72cc nie poleci więcej jak 80 po prostej. popytaj się chłopaków o ich zdanie, skoro twierdzisz, że ja i speeder "bierzemy teksty z google". No k***a, jakbym nie miał głowy ani doświadczenia, żeby je stamtąd brać. Widzę jesteś taki zapatrzony w swojego Ogara, że nie przyjmujesz do wiadomości wiedzy osób bardziej doświadczonych.
Jak jesteś taki cwaniak, to proszę bardzo, przyjeżdżaj do mnie, z chęcią pójdę na krechę, zobaczymy czy te Twoje 72cc mnie obsra na vmax oklaski
W mieście miałem takiego samego asa, który twierdził, że 72cc na pół gazu mu leciało 100, bo mu kolega mierzył RS i drugi CBR, jak się z nim wziąłem, to oczy mu wnet w orbit nie wyleciały i już tak nie kozaczy ;)
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » wt 11 lut, 2014

5Zigen, Przyznam że byłem dość zaskoczony i no nie będę kłamał troche zazdrości było miałem już pisać wcześniej że pewno trafiło mu się, po przeliczeniu wychodzi ża ja mam przełożenie 2.6 a on 2.7 więc te 90 pewnie pojedzie, nie wiem tylko ile będzie do tego przyśpieszał, ale to nie moja sprawa. Zaraz pewnie ktoś napisze że zmieniłem swoje zdanie tylko po to aby nie być zjedzonym czy coś otóż jak by nie patrzeć teraz się na to naraziłem. Bo nagle zmieniłem zdanie...
No i kolega niżej napisał ,Górka jak mont everest" więc to tych 90 się bujnie bo ma prawie to samo prełożenie.

Dobra już się nie wypowiadam bo zrobiłem śmietnik :/
Ostatnio zmieniony wt 11 lut, 2014 przez ReallY, łącznie zmieniany 1 raz.
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
Volumne
Weteran
Weteran

Postautor: Volumne » wt 11 lut, 2014

Routerem WS 50 przy mojej masie ciała 63 kg na 72 ccm3 nie jechalem nigdy więcej jak 80 km/h po prostej (Nawigacji jakich używałem to Goclever 400 PL ,Garmin 765T oraz Garmin nuvi 400) a wszystko było idealnie dobrane . Z górki prawie jak mont everest 95 km/h cisłem ale silnik wylatywał już z ramy ...

Także nie wciskaj kitu nam tutaj .
Obrazek

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » wt 11 lut, 2014

5Zigen, Oj Boże. Chłopcze ja w swej karierze jeździłem na kilku zestawach cylindrowych :
*50ccm chyba jak każdy
*72ccm szło może to 80 ale żeby się do tylu rozpędzić trzeba było odmówić różaniec
*88ccm alu Japan o dziwo z górki rodem Mt. Everest jechałem tym 105/103km/h zegary z NSR więc nie kłamały
*110ccm (pseudo 125) nie było dużej różnicy w v-max między nim a 88. jedynie przyspieszenie się poprawiło
Więc nie wmawiaj, że znasz się na rzeczy lepiej niż wyżej wypowiadający się forumowicze jak KucaQ, czy Speeder. Jeżeli żyjesz w swoim wyimaginowanym świecie i potrafisz swoim 72ccm oblecieć coś większego to polecam Twoim rodzicom aby zaprzestali czytania bajek z cyklu "poczytaj mi mamo/poczytaj mi tato" <troll> ponieważ dobrze jest mieć wyobraźnię ale nie tak wybujałą jak Ty posiadasz. <ayfkm>
Pozdrawiam <simfacepalm> <simfacepalm> <simfacepalm>
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Nie poprostu, próbuje powiedzieć, że po prostej leci 80+ a z górki lajtowo 90. więc nie wiem z czym tu się nie zgodzić do 70 się bardzo dobrze zbiera potem już wiadomo, a tacy mądrzy forumowicze twierdzą że to niemożliwe a sam kucaQ i Reall przed chwilą potwierdzili to co powiedziałem, po prostej cisnie ponad 80 nie mówie tu o 100km/h tylko jak raz gps pokaże 81 a raz 84, to mam powiedzieć ze jedzie równe 80?, 91 jechałem z górki i odcieło zapłon, i może to są tylko moje marzenia skoro mam 17/46 i większego profilu laćka z tyłu.Ten junak z tyłu był w 125, odc 1km, i przyspieszyłem szybciej i potem też się nie zbliżał, a prawie cały czas na odcinie jechałem dodam że wtedy było 14/46 a teraz 17/46.https://www.facebook.com/photo.php?v=54 ... 1670495857

Nie napisałem, że leci więcej niż 80 po prostej, tylko że NIE poleci więcej niz 80.
Ostatnio zmieniony wt 11 lut, 2014 przez 5Zigen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

KucaQ, nigdzie nie napisałem że 125 leci mniej od 72, tyle że jak kolega ma w ogarze 125 i leci 90 to to jest za mało stanowczo .

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

. Z górki prawie jak mont everest 95 km/h cisłem ale silnik wylatywał już z ramy ...

Także nie wciskaj kitu nam tutaj .[/quote]
A ja napisałem że mój leci 91 z góry to kto tu kit wiekszy wciska hahahaha ? bo twoj leci na 72 gówniany router wiecej od mojego Ogara i twierdzisz że ja wciskam kit. Widze że kozaki tutaj 100% są nie potrafią czytać ze zrozumieniem.

edytuj posty/ norek
Ostatnio zmieniony wt 11 lut, 2014 przez 5Zigen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pogromcakocy
Majster
Majster

Postautor: Pogromcakocy » pt 25 kwie, 2014

Dajmy "Apdejta"

Więc tak ogarek jeździ ,wozi do sklepu do szkoły czy do miasta i na razie jest ok ! :)
Dzisiaj wymienię olej i jadę w tą niedziele na zlot do Wambierzyc (27 kwietnia).Jako iż zakupiłem kamerkę Tracer Xtreme touch to może będą jakieś filmiki :)

Obrazek

Pozdrawiam :D !

Awatar użytkownika
Maciek
Weteran
Weteran

Postautor: Maciek » pt 25 kwie, 2014

Pogromcakocy pisze:Dzisiaj wymienię olej i jadę w tą niedziele na zlot do Wambierzyc (27 kwietnia).
to możliwe że się spotkamy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Rebeluch
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Rebeluch » pt 25 kwie, 2014

W Wambierzycach też miałem być, ale nie wypaliło
Daj + to nie boli a motywuje !
________> http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/Street/145150 <______________

Awatar użytkownika
Pogromcakocy
Majster
Majster

Postautor: Pogromcakocy » ndz 27 kwie, 2014

Dobra więc tak od razu mówię wam tym którzy mnie szukali na zlocie ,nie byłem.Ogar trochę się zepsuł i postaram się to opisać

11 zlot w Wambierzycach

10:30 Wyjeżdżamy ekipą spod stacji
Jedziemy Sobie z górki dosyć sporej ,nagle brak mocy i patrze ,że leci olej z korka od zaworu wydechowego no to się zatrzymuje.Dzwonie do ojca aby przywiózł korek i klucz ,przyjechał no to co klucz na korek od zawora i zaczynam pomału kręcić a on się rozleciał tak jak na zdjęciu Obrazek .Poszedłem do jakiegoś ziomka (okazało się ,że też miał jechać swoją aprilia rs 125 ale miał nogę rozwalona lewą więc odpadł bo biegów by nie zmienił) po jakiś duży płaski śrubokręt i młotek.Po chwili rozwaliłem go na tyle ,że już mogłem go odkręcić palcami więc wszystko szło ok ,ale po założeniu nowego korka nie miał mocy.Jak się później okazało (po powrocie na lince) ,że zawór ssący nie miał tej śrubki więc wiadomo czemu nie było mocy Obrazek

Po przełożeniu śrubki od tego zawora i wyregulowaniu go znowu szedł i wszystko było ok ,niestety po 10 minutach testu tego korka i czy nie cieknie zauważyłem ,że mam kapcia z przodu.Więc wróciłem do domu no i zobaczyłem dwie dziurki na dętce ,jutro pójdę po nową by mieć pewność ,a więc ogólnie zły dzień :(

Obecny stan Obrazek

PS. tak wiem napisane chaotycznie

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » ndz 27 kwie, 2014

a nakrętkę znalazłeś ? :D

Wróć do „Nasze motocykle”