Mam takie pytanie dla użytkowników silników 110 i większych czy jak pojeździliście troche na większych silnikach to po około 200-300km wydawała sie ta moc jakaś troche mała bo ja tak mam i albo sie przyzwycziłem albo zarżnołem nowy silnik ,niemogłem sie powstrzymać i pare razy mu otwarłem aż do licznikowego 90 przy przebiegu 200km czy to go mogło go uszkodzić?? na zimnym dość troche kopci na biało a jak sie rozgrzeje to wogule i oleju też nieubywa.
To normalne że na początku się czuje moc, bo przyzwyczaiłeś się do małej. Ja miałem tak samo teraz 72 wydaje mi się słaba, a zestaw nowy
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.
ja tak samo
pierwsze km na 110 to było dla mnie coś a teraz pffff co to te 110 już by mogło być ze 220 tylko że by koła pogubił i wyjeb**o by mi fele za 600zł w kosmos nim bym wg ruszył
Ostatnio zmieniony sob 05 mar, 2011 przez BeNeK, łącznie zmieniany 1 raz.
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...
Jeśli na silniku 107ccm zostaniesz na oryginalnych przełożeniach, na których wyciągniesz v-max 80km/h to ten silnik długo ci się nie znudzi. Ale jeśli założysz zębatki na v-max to długo się nim nie nacieszysz, bo i tak czy siak będziesz się wlekł pod wiatr jak jakaś stara 49ccm.I jeśli zmienisz zębatki na v-max to i co z tego jak osiągniesz marne 30km/h więcej. Mówię prawdę nie warto chyba, że z przodu masz zębatkę 12z(tak jak ja) to warto zmienić na 16z. I pamiętajcie nie zwiększajcie v-max, bo kiedyś przejedziecie przed policją 100km.h i narobicie sobie bigosu.
U mnie w 110cc miałem zębatki 16/46. Ale już miałem dość tych wibracji, i jazdy na wysokich obrotach, przy 80 już są duże. Dlatego zmieniłem zębatki na 14/36 i teraz jest o wiele lepiej wibracji prawie wgl nie ma. Można teraz sobie jeździć 80km/h bez kata silnika. A pod wiatr wcale nie jest tak źle, praktyczne jeżeli jadę pod wiatr to nie schodzi poniżej 80km/h
V/max bez wietrznej pogody na prostej drodze oscyluje w granicach 105km/h:P