• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Kopniak nie działa

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Kopniak nie działa

Postautor: piotrek350 » czw 03 mar, 2011

Wziołem się dzisiaj za skaładanie silnika i wszsytko pieknie ale kopniak mi nie chce działać, robi moze 2cm obrotu i dalej blokada? nie wiem czemu. Jak kręce magnetem z ruchem pracy silnika to co kilka obrotów w silniku słychać takie cykanie
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
piotrus96
Weteran
Weteran

Re: Kopniak nie działa

Postautor: piotrus96 » czw 03 mar, 2011

Może ta sprężyna spod kopki pękła co odbija? Nie wiem co to może być. W takiej sytuacji wszystko może być sprawcą .. ;/

Awatar użytkownika
Misiak1177
Weteran
Weteran

Postautor: Misiak1177 » czw 03 mar, 2011

Ha wiedziałem dużo osób na tym siada :D Wiem w czym masz problem ale nie wiem jak ci to wytłumaczyć:) W środku w silniku jest taka sprężyna ona musi wchodzić na taką blaszkę jak będzie na takiej blaszce wtedy zakładasz sprężynę od strony sprzęgła i działa xD
PomogÂłem? Kliknij pomĂłgÂł :)

MĂłj sprzĂŞcik na PJ:)

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Rom ... 900/103433

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Czy chodzi ci o tę blaszke?
Obrazek
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Dargas » czw 03 mar, 2011

Powiem tak. Zile złożyłeś mechanizm odbijający. Nie umie ci tego wytłumaczyć, ale musi być tak ze ten haczyk, co teraz masz na zdjęciu musi być na tej blaszce, co jest przykręcony dwoma śrubami. No, więc tak ten haczyk jest na blaszce i trzymasz w miejscu kopniak tak ze by się nie ruszył i wtedy zakładasz sprężynę.
PS:

To twój silnik? Czym go tak ładnie umyłeś?

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Silnik nie mój, to zdjęcie jest przykładowe, ja aż tak czystego nie mam ;d
Spoko jutro rozłoże silnik i oblukam to, wiedziałem że kopniak nie będzie działał bo właśnie coś mi nie pasowało wzrokowo na tym mechaniźmie ale machnąłem ręką i takie są skutki

[ Dodano: Pią 04 Mar, 2011 ]
Dobra, kopniak zrobiony, tylko teraz kolejny problem bo biegi mi nie chodzą normalnie. Jakoś za lekko wchodzą i jak kręce wałkiem zdawczym(cieżko chodzi trzeba kołem) to słychac w silniku tykanie takie im szybciej kręci tym szybciej tyka i co to może być?

Wróć do „Pomoc”