• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Jak odkręcić sprzęgło?

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Jak odkręcić sprzęgło?

Postautor: piotrek350 » sob 26 lut, 2011

A więc rozbieram silnik bo mi się zatrzymał, odkręcam dekiel a tu lukam i pełno jakiegoś błota na całym silniku o tak:
Obrazek
Ale nie w tym mam problem, czy ktoś mi powie jak odkręcić to sprzęgło
Obrazek
Odkręciłem taki dekiel, pokazało mi się taka nakrętka z podkłdką, którą tez odkręciłem
Obrazek
i nie weim co dalej, czy odkręcać te 4 śroby co są? Czy ściagaczem to potraktować?
Ostatnio zmieniony sob 26 lut, 2011 przez piotrek350, łącznie zmieniany 2 razy.
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Jak odkręcić sprzęgło?

Postautor: choinka » ndz 27 lut, 2011

Nie no jak odkręciłeś już tą nakrętkę to musi zejść bo nic inne jego nie trzyma z tego co pamiętam. I zdjęcia mi się nie ładują ;/

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: piotrek350 » ndz 27 lut, 2011

Dobra problem już rozwiązany ;d Miałem tez proplem z magnetem bo nie wiedziałem jak go zdjąć ale zrobiłem swój ściągacz i zaoszczędziłem czasu i pieniędzy bo zrobiłem dobry ściągacz. Temat można zamknąć
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
dyzio0394
Weteran
Weteran

Postautor: dyzio0394 » ndz 27 lut, 2011

piotrek350, a pokażesz ściągacz który zrobiłeś?
Obrazek
Moje SalmiÂątko ;D
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Salmo/117212
Zapraszam!!! Komentarze mile widziane, na pewno siĂŞ odwdziĂŞczĂŞ. ;)

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

No moge pokazać ;d później zrobie foto, wykorzystałęm do tego kątowniki, śróbki, i wiertarke

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » ndz 27 lut, 2011

ziomy mam też problem nie mogę odkręcić tej nakrętki taka zapieczona wału nie zablokuje bo wygięło mój najgrubszy śrubokręt który ledwo wlazł
i dorobiłem taki klucz na grzechotę 22mm zrobiłem takie ząbki i aż się krzywić zaczęły ale 2 są dobre mniej więcej te naprzeciw siebie ale nie odkręci za h*ja :[
ta taka nakrętka się odkręca tak jak zwykła nakrętka w tą samą stronę??? te blaszki poodginałem ale nie odkręcę

pomocy macie jakieś pomysły ??? bo ja już dałem do kolegi i jak do jutro nic nie wymyślę to kurde pójdzie do mechanika który będzie chciał flaszkę i to nie byle jaką i 30zł w plecy k$$$@ pomocy bo mi kasa tera potrzebna
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

To taka nakrętka jak u mne na foto? Ja też nie wiedziałem co z tym robić, wziełem przecinak, wsadziłem ostrze w ten ząb i tłukłem młotkiem, oczywiście kręcąc w tradycyjną stronę tak jak każdą nakrętkę, poprostu trzeba macno uderzać i się nie bać. Ja waliłem młotem to moze za 5 uderzeniem odeszło a potem to juz ręką odkręciłem ;d

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » ndz 27 lut, 2011

piotrek350, też tak próbowałem ale się nakrętka pokrzywiła a nie się nie odkręciła <wnerw>

tak ta co na zdjęciu :[
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » ndz 27 lut, 2011

Musi iść. Kręcisz na pewno w lewą stronę? Jeśli poodginałeś te blaszki to musi iść nie ma że boli.
To wrzucaj fortę i w ten czas zamkniemy.

Wróć do „Pomoc”