• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

zipp salmo sprzęgło

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
maniekgd
Amator
Amator

zipp salmo sprzęgło

Postautor: maniekgd » ndz 02 mar, 2014

witam mam problemy z sprzęgłem od zipp salmo http://i58.tinypic.com/nc7ch.jpg reszta poskładana zostało tylko to i nie wiem po co jest tam ten mały cypek sprzęgło kiepsko chodzi a na wyświetlaczu nie pokazuje 4 biegu podczas jazdy bieg wejdzie ale słychać delikatne zgrzyty tak jak by coś niezatrybiło i nie pokazuje tego biegu , skrzynia poskładana raczej dobrze sprawdzałem z filmikiem z youtube.com i wszystko było ok a teraz po odpaleniu takie problemy się pojawiły pomoże ktoś ?

Sebek202020
Uczeń
Uczeń

Re: zipp salmo sprzęgło

Postautor: Sebek202020 » ndz 02 mar, 2014

Mi się wydaje, ze to raczej wina skrzyni a nie sprzęgła, bo np. w moim ogarze 4 nawet bez sprzegla weszla by bez problemu i bez zgrzytow, a czy jak wlączasz 1 to zippek szarpie ?

Awatar użytkownika
Mianusek
Weteran
Weteran

Postautor: Mianusek » ndz 02 mar, 2014

A sprzeglo wyregulowales? Nie pamietam do czego byly elementy na obrazku, ale wiem jak to złozyc. Sprezynka wchodzi w wałek 3 i te dwa elementy wchodza w "grzybek" 1. Całosc wkladasz w sprzegło od przodu. Numer 4 to blokada wałka, tego do ktorego podlaczasz linke sprzegła, w tym wałku masz otwor i ten pierdo*nik musisz w niego włozyc, oczywisice wszystko pod pokrywą sprzegła.
Zarabiaj na czytaniu emaili. Polecam bo sam z tego korzystam
http://www.ermail.pl/klik/UHJSY2AG

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » ndz 02 mar, 2014

Musisz rozebrać kapę i poskładać to tak jak należy bo Ci się silnik zatrze :)

maniekgd
Amator
Amator

Postautor: maniekgd » pn 03 mar, 2014

właśnie w tym problem że jedynka nie szarpie a szarpała jak się ją wrzucało , sprzęgło to jest pikuś muszę ogarnąć ten 4 bieg żeby ładnie wchodził tak jak wcześniej ciekawe czy da radę to ogarnąć bez rozbierania silnika . skrzynia jest na 99% dobrze złożona robiłem to 1 raz ale sprawdziłem z filmikiem w sieci i jest wszystko tak jak być powinno każdy tryb się zatrybiał i było ok może być wina wybieraka bo był nowy może to on jest zje... i nie wrzuca mi tej czwórki co ? jeszcze jedna opcja to ten wałek zmiany biegów ale z nim to raczej nic nie powinno się nic stać idę zaraz dalej kombinować jak ktoś ma jakieś pomysły proszę pisać po południ odpisze

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 03 mar, 2014

Spróbuj olej wymienić. U mnie na starym, przepracowanym oleju nie miałem biegów, zmieniłem olej i latał jak nowy.
Bayeriche Motoren Werke

maniekgd
Amator
Amator

Postautor: maniekgd » pn 03 mar, 2014

olej miałem mowy castrol 10w-40 ale dziś jak składałem sprzęgło pies mi wylał i kupiłem nowy olej też castrol 10w-40 tylko jakiś niby 2 razy lepszy od zwykłego i teraz biegi wchodzą wszystkie, czwórki nadal nie pokazuje chodź jak tak sobie jeździłem po wsi :D to nieraz się pokazywał bieg na wyświetlaczu i po chwili zniknął ale biegi nie wyskakują . może to wszystko się dotrze i będzie ok bo jednak wszystko jest nowe tylko kartery i skrzynia stare . sprzęgło poskładałem a ten mały cypek wyeliminowałem bo delikatnie mówiąc denerwował mnie sprzęgło wyregulowane ładnie biegi wchodzą ale jedynka przy włączaniu i tak nie szarpie wchodzi ładnie gładko

Wróć do „Pomoc”