• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Honda NSR 125 Czy Aprilia RS 125

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Mikimi
Majster
Majster

Re: Honda NSR 125 Czy Aprilia RS 125

Postautor: Mikimi » śr 12 lut, 2014

Mówiłem o Motocyklach. NSR jest takie super bezawaryjne ? No to się zastanów a nie pi***olisz. I wytłumacz mi w takim razie dlaczego Ducati przebija Yamahę pod względem ceny kilkakrotnie?

speeder, wymieniłeś włoskie marki samochodów sportowych i to wyśmiałeś, wiesz w ogóle co napisałeś ? :D

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » śr 12 lut, 2014

Mikimi, chwila chwila, jeśli do mnie napisałeś ten post pod moim, że na siłe odradzam aprilke, to jaki to ma sens? Ja pisałem ogólnie, że jak jest łożysko do wymiany, to nie należy go odrzucać. Przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni post :)

A co do awaryjności, to każde moto używane może być awaryjne. O awaryjności możesz powiedzieć dopiero jak zrobisz drugie tyle km co masz nabite. Tak po prostu jest jak kupujesz 15letnie używane moto z przebiegiem pewnie ze 100tyś. :) A co do honda vs. aprillia to nsr też była produkowana we Włoszech <lol> Nsr jest mniej awaryjna od rski, ale rska nadrabia to lepszym zawiasem, heblami i mocą. To że ludzie tak piszą w internecie, to chyba nie jest mit, tylko fakt. Bez powodu by takie coś nie powstało :D
Obrazek

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » śr 12 lut, 2014

A co do honda vs. aprillia to nsr też była produkowana we Włoszech

Niestety honda zjebała sprawę po całości, zaczynając produkcję w honda montessa. Tranaslpy zaczęły rdzewieć i to już nie było to, wiele narzekań na made in montessa było. 100% japońskie maszyny to najlepsze motocykle na świecie.

Awatar użytkownika
Mikimi
Majster
Majster

Postautor: Mikimi » śr 12 lut, 2014

Nie Bumek nie do cb. Ale chodziło mi głównie o to żeby nikt nie dyskryminował Aprilki. Bo to jednak według mnie tak samo bardzo popularny jak i światowej klasy motocykl.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » śr 12 lut, 2014

Ja mam wrażenie, że Mikimi, jest od kilku dni posiadaczem Apki i jest ona dla niego najlepszym, największym, najszybszym i najmniej awaryjnym motocyklem w klasie 125.
Lecz niestety, muszę Cię zmartwić, nic z wyżej wymienionych przeze mnie faktów, nie jest prawdziwych.
Pytasz się czemu włoskie jest droższe od japońskiego. Dlaczego? Bo we Włoszech płaci się horrendalnie wysokie kwoty za markę, a w Japonii również drogo, lecz sporo, sporo mniej za jakość.
Bayeriche Motoren Werke

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » śr 12 lut, 2014

czytanie ze zrozumieniem ,nie wyśmiałem tych marek a wypowiedź Yato.

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » śr 12 lut, 2014

Mikimi, nie lubie tego określenia, ale naprawdę wyczuwam u ciebie ból du** :)
kto powiedział, że aprilia to gówno a honda jest za***ista?
dopóki nie miałeś aprilii to siedziałeś cicho, ale teraz wielki obrońca się zrobiłeś...
zawsze aprilia będzie droższa i bardziej awaryjna od hondy, za to w przypadku rs vs. nsr rska wygrywa pod względem osiągów.
ogarnij się trochę bo świat nie kończy się na twojej rsce ;) tymbardziej, że jak mówisz że pali ci ona 10 litrów no to sory, ale na takie spalanie to i ja bym nie zarobił, bo nsrka pali mi prawie o połowe mniej, a różnica w mocy między moją nsr a twoją rs nie jest ani troche proporcjolana do spalania.

Myślicie że japońskie CBR i NSR są najlepsze ? To się mylicie.

nikt tak nie twierdzi, nikt tak nie napisał. za to z twoich postów łatwo wywnioskować że nie ma lepszego moto niż apka.
Ostatnio zmieniony śr 12 lut, 2014 przez n0r3k, łącznie zmieniany 1 raz.

Outer
Weteran
Weteran

Jak miałbym już wybierać pomiędzy rs 125 z tymi śmiesznymi absurdalnie awaryjnymi rotaxami, a starą szkołą niezniszczalności, która i tak się poddała bo 2t w 125 się je*** jak domki w afganistanie, to oczywistym jest, że każdy wybierze honde nsr 125...
Reputacja włoch jest podobna i w motoryzacji samochodowej i motocyklowej. Więc akurat tutaj mówienie o reputacji to śmiech.
I nie mówimy tutaj o ducati panigale, bo ferrari też nie mają złej reputacji, a o gównianej taniej aprili rs 125 dla gówniarzy.

n0r3k

Ta różnica mocy, to tylko internetowy mit. Kreska na drodze zawsze rozwiewa wszelkie wątpliwości.
Ostatnio zmieniony śr 12 lut, 2014 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

speeder, sorry, ale ja z polaka 4 miałem, a za uja nie rozumiem twojej wypowiedzi <lol>
Obrazek

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » śr 12 lut, 2014

Mikimi, A czy ja napisałem że nsra nie jest awaryjna?
:)

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » śr 12 lut, 2014

bo w czasie kiedy pisałem dotarły 2 nowe opdowiedzi Yato napisał ,że japonia niszczy włochy i tak mi się skojarzyły te superauta z typowi japońskimi pierdziakami xD
każdy wie ,że Honda to jest niedozajebania .może nsr tak ,ale to 2t ,rs jebią się ,bo ich moc to zaczyna robić się szczyt wyżyłowania jeżeli chodzi o pojemność. nie mówię to o crossach ,ale tam tłoki zmienia się nie co km ,a ilość wypadów na tor, w teren ,a chyba nie chodzi o to. ja bym osobiście wziął chyba nsr ,najwolałbym mito ,ale nsr wydaje się jako jedyna w miarę ,podkreślam w miarę normalna jeżeli chodzi o radość z jazdy vs. koszta.

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » śr 12 lut, 2014

Outer, niewiem jak zwykłe rski, mój kumpel ma gaźnik od gsa 34mm i nsrką mi troche brakuje do niego. być może na tych samych gaźnikach nie byłoby różnicy.
chociaż kiedyś na zlocie wydymałem rskę w najnowszej budzie :D
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Outer
Weteran
Weteran

Najnowsze rski mają tylko 24 konie.

http://www.youtube.com/watch?v=4GtyoQI6N9E

Tutaj jest porobiona rs 125 z większym kitem i gimbaza z yt nagle coo tylko 30 koni? Przecież gs i jakieś inne powymyślane gówna miały po 42. A tak na serio to welcome in the real world.
A co do cen, to ducati 1098 wcale takie drogie nie są, podobne klasowo motocykle np. yamaha r1 i ducati są też podobne cenowo.
Ostatnio zmieniony śr 12 lut, 2014 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

Star1998
Majster
Majster

Postautor: Star1998 » śr 12 lut, 2014

Outer pisze:Najnowsze rski mają tylko 24 konie.

http://www.youtube.com/watch?v=4GtyoQI6N9E

Tutaj jest porobiona rs 125 z większym kitem i gimbaza z yt nagle coo tylko 30 koni? Przecież gs i jakieś inne powymyślane gówna miały po 42. A tak na serio to welcome in the real world.
A co do cen, to ducati 1098 wcale takie drogie nie są, podobne klasowo motocykle np. yamaha r1 i ducati są też podobne cenowo.

42 to ciekawe kur** gdzie miało ;) Myślisz, że jestem tak głupi i wierze w to 42km? Prosze Cie :)

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

speeder, ale porównanie syfika generacji numer pięć, a ferrari 458, za którego w polsce trzeba dać bańke, to porównanie z du** :)
A w nsr je*** się góra, co 20 tyś trzeba robić remont, ale to nie ma nic wspólnego z dołem, czy nadwoziem. Więc znowu nie jest tak źle :) A jako ciekawostkę wam powiem, że jak jeździłem z kolegą, który ma tzr, to nsr spaliła mi mniej niż jego tzr :) Co prawda musiał ją katować, ale inaczej się takim czymś nie da jeździć :D
Obrazek

Wróć do „Moto-topic”