• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

gaźniki 26mm wybór

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
zagraj1234
Specjalista
Specjalista
Kontaktowanie:

Re: gaźniki 26mm wybór

Postautor: zagraj1234 » wt 28 sty, 2014

klemens244, wniosłeś poro do tematu i chwała Ci ca to.
Co do dyszy to mam w gaźniku 104 i podejrzewam że to może być właśnie przyczyną. Jeśli najlepsze ustawienia miałeś na 87 to tak nasuwa mi się myśl że u mnie powinno być 90-95. Czy każda dysz z gwintem m5 będzie pasować???
A co do artykułów to jak możesz podeślij mi na PW
Ostatnio zmieniony wt 28 sty, 2014 przez zagraj1234, łącznie zmieniany 1 raz.
JeÂśli pomogÂłem postaw piwo
LwG

Awatar użytkownika
szymo_97
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: szymo_97 » wt 28 sty, 2014

Zacznij od założenia innego filtra powietrza :)
Mi 125tka na takim siatkowym stożku właśnie przerywala w średnich zakresach obrotów.
Po tym jak założyłem duży, gąbkowy filtr cały problem zniknął :D
GuoWe'i 125 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 :D

Obrazek

gg. 20481530

Awatar użytkownika
klemens244
Weteran
Weteran
Pojazd: chopper 125
Kontaktowanie:

Postautor: klemens244 » wt 28 sty, 2014

1.zakup sobie dysze: 78,80,87 pozostałe już masz ALE PO 1,5 zeta. Spokojnie przetestuj wg. mojego opisu dysże począwszy od 078 mm. Nie jest to śmieszne, a raczej wbrew logice, no nie ? Ale często się zdarza, że przy zamianie gaźnika z PZ19 na PZ26 [mm] trzeba dać NIE WIEKSZĄ, a MNIEJSZĄ dyszę. Ale to jest zagadka przy pomiarze podciśnienia wakuometrem, a nie na podwórku. Jak lubisz "badania" to wlej na każdej dyszy po 0,5 dm3 paliwa i przejedź te sama trasę na różnych dyszach. Twoje wnioski powala wszelkich gawędziarzy i malkontentów tutaj w klubie. Podobny pomysł zastosowała firma Bayeriche Moto Werkt /potocznie BMW/ z Monachuim. Ta Bawarska firma testowała różnicę pomiędzy paliwem LO 95 oraz LO /liczba oktanowa/ 98 w zużyciu paliwa na 100 km, na wzroście mocy-> przyspieszenie, jazdach ekonomicznych, itd. Można doktorat o tym napisać. Dla nas jest dużo wniosków do wyciągnięcia , a na pewno tzw. popularne spalanie stukowe w 2T, lub gdy masz za bardzo wkręcona śrubę składu mieszanki. Świeca ma wtedy kolor piasku z Sachary, a nie z nad Bałtyku, trzeba uważać na zawory, bo można je łatwo przysmarkać. Sam widzisz, że wątków jest cała masa pomimo jedynego prostego pytania. Ale stopniowo może w tym klubie będą też talenty do stajni np. Ferrari
Obrazek

Awatar użytkownika
klemens244
Weteran
Weteran
Pojazd: chopper 125
Kontaktowanie:

Postautor: klemens244 » wt 28 sty, 2014

A filtry stożkowe i siatkowe maja do PZ26 za mały przepływ powietrza. Masz stałe dławienie silnika. Dajesz piękny chromowany stożek, a wynik żaden. i musisz dać olej jak w WSK lub Komar, ażeby zaczął wyłapywać kurz, który idzie do cyla. A gąbkę pierzesz i lecisz dalej. W moim układzie /fota/ nie masz pierdzenia powyżej 60 km/h i powyżej 60 dB, które jest wkurzające.
Obrazek

Wróć do „Pomoc”