Nie dawno założyłem 110 ccm do Routera ws aktualne przełożenia to 14 z przodu i 46 z tyłu jego start jest nie za mocny zastawiam się co mogę jeszcze ustawić i jakie przełożenia zamontować aby był nie za wolny na starcie ale tez w drodze dosyć szybki . Prosił bym o jakieś rady Pozdrawiam
Dodam ze moje 110 ccm ma przejechane jakies 70 km nie mecze go tak ale jak spróbowałem wczoraj go tak mcniej to wkreca sie od 7,5 do 8 lub 8,5 tys obrotów Tak powinno byc??
no to znaczy, że silnik na tych zębatkach już bardziej nie wydali, mój na 14/38 się wkręci na 8.5k obr. Na starym 110 miałem to samo, że było strasznie zamulone
EDIT
na 4 biegu pod koniec tylko do 8,5 po prostemu dochodzi, tak to na każdym biegu mogę kręcić ile chcę
Ostatnio zmieniony ndz 19 sty, 2014 przez thobi317, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co wiem 110 kręci się do 10000 obr. ale nie pamiętam czy to było z wałkiem Z40 czy bez jeśli bez to to raczej do 8.5 powinien się kręcić.
MAGIK, Za ciężkie przełożenia
thobi317, Czyli po przeliczeniu masz przełożenia 2.71 a on ma teraz 3.2 pożyczyłem mu zębatkę 16 na której będzie miał przełożenia 2.8 wiec musi sprawdzić jak mu się będzie jeździło
A i pamiętajcie że ma koła 18 cali a oryginalnie przełożenia 12/52 chyba więc tutaj troszke inaczej się liczy
ReallY, seryjne 110 kręci się do oporu na wolnych, jeśli Ci o to chodzi Gdaku, koło 85-90 km/h przy 8-8,5tyś, to nie jest prędkość licznikowa, a bardziej gpsowa
Moj silniczek 110 kręci się max do 9 tyś obrotów, ale to tak jak jest idealna droga ja ja leże na baku. Jeśli normalnie to tak samo 8-8.5 tyś obrotów także wszytko jest okej