• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Romet Ogar 900 - części

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Bamber97

Romet Ogar 900 - części

Postautor: Bamber97 » pn 13 sty, 2014

Chciałbym zapytać, gdzie dostanę ośkę DO TYŁU do ogara '08? Potrzebuę jakieś ładne strzałkowe kierunki. Jak myślicie, z czego ładnie zrobić nadkole? Trzeba podnosić zawieszenie, czy podejdzie tak jak jest na serii? Jeśli już miałbym te płaskie nadkole, jak rozwiązać problem z lampą i kierunkami z tyłu, bo nie mam na to żadnego pomysłu. Co myślicie o soczewkach w lampach? Policja może się o to przyczepić? Nie przepalą klosza? Liczę na pomoc i z góry dziękuję! :)
Ostatnio zmieniony pn 13 sty, 2014 przez Bamber97, łącznie zmieniany 1 raz.

bury159753
Weteran
Weteran

Re: Romet Ogar 900 - części

Postautor: bury159753 » pn 13 sty, 2014

Bamber97 pisze:Chciałbym zapytać, gdzie dostanę ośkę DO TYŁU do ogara '08? Potrzebuę jakieś ładne strzałkowe kierunki. Jak myślicie, z czego ładnie zrobić nadkole? Trzeba podnosić zawieszenie, czy podejdzie tak jak jest na serii? Jeśli już miałbym te płaskie nadkole, jak rozwiązać problem z lampą i kierunkami z tyłu, bo nie mam na to żadnego pomysłu. Co myślicie o soczewkach w lampach? Policja może się o to przyczepić? Nie przepalą klosza? Liczę na pomoc i z góry dziękuję! :)

Ośka i kierunki na alledrogo. Nadkole możesz zrobić z maty szklanej i żywicy. Na forum był tutek jak to zrobić. Kierunki możesz w lampie schować. Widziałem gdzieś taką nawet lampe. A o soczewki dałoby sie jakoś pokominować ale musisz z homologacją znaleźć. A i temat chyba w złym dziale bo to juz sie zalicza do modyfikacji :P Ale to szczegół :P
Ostatnio zmieniony pn 13 sty, 2014 przez bury159753, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » pn 13 sty, 2014

http://allegro.pl/os-oska-kola-tyl-przo ... 85813.html

Kierunki fajne są oryginalne. Możesz też wsadzić tylne w lampę, na miejsce postojówek. Nadkole najlepiej wychodzi z plexi. Ja bym lampę robił z pasków led, tylko lipa bo nie homogenizowana i cie milicja może cupnąć :)
Obrazek

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » pn 13 sty, 2014

Bamber97, Co do lampy do tyłu to ja mam z Areoxa ( chyba ) z homolohacją kierunki to ostatnie 3 ledy po bokach, ostatnio mnie zatrzymała kontrola stanu technicznego pojazdów ( też chyba nie wiem jak się to nazywa ale dużym zielonym samochodem a z tyłu mogą mieć cały sprzęd do kontroli np. natężenia dzwięku) i nic nie mówili o lampie :)
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Bamber97

Postautor: Bamber97 » pn 13 sty, 2014

Właśnie o to mi chodziło, bo planuję robić płąskie nadkole i jakieś paski ledowe, ale żeby lipy nie było. + ITD! INSPEKCJA TRANSPORTU DROGOWEGO :D!

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » pn 13 sty, 2014

Bamber97, http://forum.moto-4t.pl/viewtopic.php?t ... &start=180 Gdzieś w połowie powinno być zdjęcie lampy i tego jak jest przymocowana ;)
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Wróć do „Pomoc”