Cześć. Mam pewien problem : otóż nie działa mi rozrusznik, wskaźnik paliwa i "licznik" od biegów. Co do rozrusznika to wiem, że działa. Wskaźnik paliwa już rozbierałem i oglądałem, docisnąłem blaszki i dalej nic. Wskaźnika biegów działa, bo jak przy silniku podłączałem prąd do poszczególnych kabli i świeciło, więc wg. mnie coś w silniku. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki.
Jak wciskasz przycisk rozrusznika to słychać takie cyknięcie?
Wskaźnik paliwa to norma, w większości chinolków pada po jakimś czasie A wskaźnik od biegów, to spójrz na kable, może masz przetarte, ale masy nie masz podłączonej.
Przy naciśnięciu nic nie słychać. Kupiłem kiedyś nawet nową rączkę, ale nie pomogło. Co sądzisz o zakupie całej wiązki kabli ? Wg. mnie jest nie droga bo 55 zł.
Jeśli przy naciśnięciu nic nie słychać, to oznacza, że przekaźnik rozrusznika padł, dlatego nie gra. A wiązka kabli Ci nic nie pomoże, bo to tylko główne kable. Kabli od czujników, kierunków, lamp etc. nie ma w zestawie.
Niemożliwe, że jak nie słychać żadnego "cyknięcia" przy próbie kręcenia rozrusznikiem to przekaźnik jest sprawny.
A z wskaźnikiem biegów, to pewnie czujnik się uszkodził.
A mam jeszcze jeden problem : otóż lampy świecą mi za wysoko i brat gdy jechał przede mną mówił mi bym sobie coś z tym zrobił. Wiem, że jest tam regulacja, ale ja mam już dane najniżej jak tylko było możliwe. Co do żarówek to mam bańki.