. Dziś holowałem znajomego z 5 km swoim rometem s16, on był bassa i po tym zauważyłem że mam mocno naciągnięty łańcuch. Nie miałem jak już przy nim grzebać bo bylo ciemno. Mógł by mi ktoś powiedzieć czego to może być przyczyną ?

. Dziś holowałem znajomego z 5 km swoim rometem s16, on był bassa i po tym zauważyłem że mam mocno naciągnięty łańcuch. Nie miałem jak już przy nim grzebać bo bylo ciemno. Mógł by mi ktoś powiedzieć czego to może być przyczyną ?

Volumne pisze:Dokręc tylne koło mocniej . To powinnien byc problem

śruby są dokręcone czyli raczej nieSinCorE pisze:Czyli moje wypowiedzi odpadają![]()
A może napinacze były poluzowane ?
może to wina tego że to była jazda przez pola i spore góry
tylko co mogło tak naciągnąć łańcuch ? Oo

też miałem sytuacje dzisiaj że wpieprzyłem się w błoto aż łańcuch szorował. Może od tego ?SinCorE pisze:Ale jeśli by oś albo napinacze były nie dokręcone to by się raczej łańcuch poluzował, dziwna sprawa

W 1 miejscu masz luźny, w drugim wyciągnięty, normalka w chinolach

Yato pisze:jeju po prostu masz krzywo rozciągnięty, przeprowadź moto kawałek i zobacz, będzie luźniejszyW 1 miejscu masz luźny, w drugim wyciągnięty, normalka w chinolach
![]()
kup dida jakiegoś, dasz te kilka dyszek a będzie na dziesiątki tysięcy kilometrów
fakt jest w jednym miejscu luźniejszy ale mało .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości