Jesli tak jakie przerobki tycza sie uchwytow silnika i instalacji. Mam w tym doswiadczenie swapowalem kilka skuterow wiec mialbym zamiar zrobic to sam.

Jesli tak jakie przerobki tycza sie uchwytow silnika i instalacji. Mam w tym doswiadczenie swapowalem kilka skuterow wiec mialbym zamiar zrobic to sam.

carlos pisze:Ta rama ... Ja mam 125 po modach i za***rdala jak poj&b@ne w ch** i się trzyma.
Przekładałem ostatnio am6 do Hondy NSR50. Prosta sprawa. Silnik kupiłem za 200złotych. Do tego jagoda 90cc power, czyli chińczyk z allegro z realną pojemnością 74cc i mocą koło 14km.
No i kupiłem zapłon komplet. Razem koło 600złotych do tego moduł zapłonowy za 80zł + przesyłka. I jeździ gładko.
Fakt że chłodnica już tam była heh ale to też raczej niskie koszta.
Ale skrzynia 6b i moc jak 140cc chińskie dla mnie bajka. Jakbym nie miał swapa Mito to bym miał swap am6.
Trochę faktów moje 110cc vs am6
sprint 0-50 6,4 vs 7,6
sprint 0-80 13,2 vs 16,4
sprint 0-100kmh Jezus maria nie mierzyłem bo za długo.
Oczywiście niezależne pomiary licznika Aprilia Leorado 150cc

a tak na poważnie
zależy jakie ktoś ma priorytety ja już w życiu nie dotknę się chińszczyzny
chyba że jakiś ciekawy project coś przemodzić, albo komuś naprawić ale osobiście sam bym nie jeździł czy to 140cc czy 150cc china to china
już na forum 2x 140cc klękło tak z du**
a am6 jakiej nie przerobie to zawsze 14koni i jagoda na seryjny wał sprzęgło i jeszcze nikt nie zajechał
a mają już trochę polatane

Trochę faktów moje 110cc vs am6
carlos, Popieram w 100%, lepiej doinwestować i wstawić AM6 na bardziej konkretnym setupie niż babrać się w 140 i inne syfy, które i tak po kilku tysiącach w miarę intensywnej jazdy nadają się na złom lub do bardzo poważnego remontu.

Am6 to dziadostwo gorsze niż 110 + te gówniane 140 razem wzięte!

Wolę jeździć JUŻ 110 ccm, bo wiadomo, że padnie to się za grosze to naprawi, pali 2,5x mniej i ciągnie średnio w całym swoim okresie obrotów dobre 2x lepiej, w am6 niekoniecznie ani koszt naprawy, ani spalanie . A w ogóle to jest taka śmieszna sytuacja, że 3/4 tzrkowiczów, którzy naśmiewają się z chinoli jeździ na cylkach stricte chińskie gówno(do fmb się takie gówno z plasteliny nawet nie umywa) bo ile można ten silnik naprawiać.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości