witam musze rozpołowić lewa część silnika i mam pytanie na co uważać prze ściąganiu karteru(czy są tam jakieś sprężynki lub coś podobnego) i czy wystarczy poodkręcać wszystkie śruby i powinien zejść sam?
a mam jeszcze pytanie, odkręciłem wszystkie śruby i dalej nie chce zejść mi ta połowa silnika, jest na to jakiś "myk" że trzeba gdzieś podważyć czy po prostu użyć troche siły i powinno zejść ?
no to mam problem, prawie cały karter mi odszedł ale uszczelka w miejscy cylindra mi sie mocno przyssała i próbując ściągnąć tą część pękł mi karter w miejscu gdzie przykręca się rozrusznik, są jakieś specyfiki które to uszczelnią
Pękł Ci karter przy ściąganiu uszczelki? Możesz spróbować jakimś silikonem albo poxipolem zakleić po wcześniejszym odtłuszczeniu, zależy jak rozległe jest pęknięcie.
karter zakleiłem poxipolem ale mam problem ze złożeniem, wałek kopniaka ustawiony tak jak powinien być tylko właśne coś mi blokuje jak próbuje włożyć karter przy wałku, są na to jakieś sposoby? prosił bym o pilną pomoc bo to ważne
Ostatnio zmieniony wt 06 sie, 2013 przez jajowy95, łącznie zmieniany 1 raz.