• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Co moge zmienic jeszcze w moim 72cm

Ryszardo
Amator
Amator

Co moge zmienic jeszcze w moim 72cm

Postautor: Ryszardo » pn 05 sie, 2013

Witam
jak w temacie co moge zmienic jeszcze w moim 4t zaczne od poczatku jak barton był 100% seria tzn odrazu po kupnie to na 49cm v-max wynosił 60 mierzone gps tylko neidaje gwarancji ze faktycnzie dobrz epokazywał bo troche tel mi sie pieprzy ; / teraz po zmianie cylindra i zmianie zebatki przód z 13 na 15 v-max 70km/h przy około 8tys obrotów według tego samego gps i teraz tak co mam w bartonie:
-gaźnik keihin (niewiem jaki wymair był jak go kupiłem z dysza 70 z tego co pamietam lub 75)
-zebatka przód 15z
-cylinder 72cm+głowica pod 72cm
i to na tyle co mogłbym jeszcze zmienic zeby poprawic osiagi głownie zalezy mi na v-max tlyko i wyłącznie moze swieca NGK o podwyrzszonej cieplnosci? mam jakas chińska oryginalna co była,albo dysze wieksza jakas 80-90? moze zebatka o jeszcze 1z wiecej?
aaa pragne dodac ze jest jeszcze na dotarciu tzn ma przejechane od wymiany cylindra 500km gdy miał miedzy 300-400 od czasu do czasu odkrece manetke na full a tak to latam te 50km/h
sory za literówke ; )

Awatar użytkownika
bartonfigher77
Majster
Majster

Re: Co moge zmienic jeszcze w moim 72cm

Postautor: bartonfigher77 » pn 05 sie, 2013

Praktycznie już wszystko zmieniłeś, jak chcesz jeszcze lepszy v-max to daj zębatkę 16.
Jeżeli masz seryjny gaźnik to możesz śmiało pakować pz20 lub pz22.
A jeżeli chodzi o zmianę świecy to nie widzę powodu zmienienia jej bo jeżeli założysz tą NGK to i tak więcej mocy, ci to nie da.
Ostatnio zmieniony pn 05 sie, 2013 przez bartonfigher77, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
CZARO
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: CZARO » pn 05 sie, 2013

Ryszardo, Po pierwsze to samą górę silnika dociera się 300km.;) Co do tego v-maxu to daj na przód zębatke 16z i będzie większy.Ja mam 16/46 i szafe zamyka :D
Ostatnio zmieniony pn 05 sie, 2013 przez CZARO, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie sztukÂą jest mieĂŚ nowy samochĂłd , sztuka jest mieĂŚ stary a Âżeby wyglÂądaÂł jak nowy...

Mercedes 190 by Czaro!

Ryszardo
Amator
Amator

a Kable Wm o wiekszej przepustowosci pradu?? te ala tuningowe+fajka swiecy? nie zamule silnika na jednym zebie wiecej? mam tak ze czasem brakuje mu mocy pod górke musi meic swoje obroty tzn te 6-7tys wtedy daje rade bod spora górke nawet na 3,a dysze moge zapodac taka 80-90??

Awatar użytkownika
bartonfigher77
Majster
Majster

Postautor: bartonfigher77 » pn 05 sie, 2013

a Kable Wm o wiekszej przepustowosci pradu?? te ala tuningowe+fajka swiecy?

Niczego nie zmieniaj szkoda kasy i nic z tego nie będziesz miał.

Ryszardo pisze:nie zamule silnika na jednym zebie wiecej? mam tak ze czasem brakuje mu mocy pod górke musi meic swoje obroty tzn te 6-7tys wtedy daje rade bod spora górke nawet na 3

To znaczy jak jeździsz często sam, to zapodaj mu 16 ale jeżeli z pasażerem to zakładaj 15 bo na 16 będzie mu ciężko.

Ryszardo
Amator
Amator

Ok dzieki za info ; ) a co do dyszy to jaka moge dac?

maniekgd
Amator
Amator

Postautor: maniekgd » wt 18 lut, 2014

ta dysza 70 jest odpowiednia większa nie zawsze będzie lepsza bo może będzie go zalewać jak ci mocy brakuje a masz kasę to mogłeś mu założyć zestaw 80ccm wtedy by nie miał żadnego problemu możesz mu kupić taki złoty moduł niby coś tam daje chodź ci powiem że mam koliberka na pełnym tuningu i na tym złotym module nawet nie odpalił , ja mam jeszcze sportowy wałek rozrządu , sport cewka świeca i cylinder 90ccm i gaźnik i sprzęgło i rolki ale to automat. ale powiem ci że zapie.. i to nieźle :) a co do twojego motoru to zostaw tak jak jest nie ma sensu wkładać kasy no chyba że na większy cylinder bo inne gadżety ci mocy nie dodadzą, posłuchaj jeszcze kolegów i pobaw się zębatkami to na pewno coś da

Za odkop, warn się należy! /KucaQ
Ostatnio zmieniony wt 18 lut, 2014 przez maniekgd, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thobi317
Weteran
Weteran

Postautor: thobi317 » wt 18 lut, 2014

maniekgd, złota łopata wędruje do Ciebie, po co takie odkopy?
:)

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » wt 18 lut, 2014

Obrazek
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Wróć do „Pomoc”