• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Gb street czy Zetka

Rozmowy o motoryzacji.
to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Gb street czy Zetka

Postautor: to&owo » pn 29 lip, 2013

dla mnie mówienie ,że zetka ,czy cokolwiek jest dobre to brednia. sam zamysł jest dobry i tu się kończy ,jasne jest różnica ,w której chińskiej manufakturze jest robiony twój piździolot ,ale zachować trzeba zdrowy rozsądek. moim zdaniem Zetka jest lepsza ,ale i przeciwnik słaby w tym pojedynku.
i nie kończą mi się argumenty i tak dalej ,z tego względu ,że kiedy miałeś rację moim zdaniem ,to ci ją przyznałem. Twoje wypowiedzi mi utknęły w głowie ,bo bredzisz ,tak samo jak z tematem o siłowni.

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » pn 29 lip, 2013

A z siłownią to co znowu bredzę? Interesuje się tym 4 lata i jak miałbym bredzić, to musiałbym być głupi, no ale ten kto nic nie robi, to nie popełnia błędów. Na pw napisz mi co takiego napisałem, że aż brednia. :)
A zetka jest dobra, ba bardzo dobra i ma świetny stosunek cena/jakość.
Ostatnio zmieniony pn 29 lip, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 29 lip, 2013

Dobra Panowie, zakończcie temat chwalenia, wywyższania i tych innych, bo polecą warny.

Kolega się spytał co wybrać, więc napiszcie swoja opinię i najlepiej nie wchodźcie już do tego tematu. Ja jestem zdania, że każdy chwali swoje, więc jeden woli Streeta, drugi woli Zetkę, tyle w temacie, koniec OFF-u.
Bayeriche Motoren Werke

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator

Postautor: to&owo » wt 30 lip, 2013

dla mnie zetka to lipsztejn taki jak reszta,ale tak jak mówię ,ma świetne kształty ,nie wiem jak to się nazywa semi choper czy coś takiego,łatwo jest przerobić. W gb zastanawia mnie rama ,bo wygląda licho ,ale chyba na forum tak bardzo na to nie narzekają :p

Dezip
Amator
Amator

Postautor: Dezip » wt 30 lip, 2013

speeder pisze:dla mnie zetka to lipsztejn taki jak reszta,ale tak jak mówię ,ma świetne kształty ,nie wiem jak to się nazywa semi choper czy coś takiego,łatwo jest przerobić. W gb zastanawia mnie rama ,bo wygląda licho ,ale chyba na forum tak bardzo na to nie narzekają :p

Mam i bardzo chwale swojego Gb Streeta, ponieważ mój ma tylko 3 lata a jest w takim stanie jak by miał pół roku.Rama jest solidna , o nią nie musisz się zbytnio martwić.Gb jest wygodny na krótsze jak i na dłuższe trasy.

Jedyny minus w Gb sa wibracje na tłumniku bo z czasem może odpaść tak osłona ale tym nie ma się co zbytnio martwić , lepiej założyć tłumnik "Wm sport" z mugenów i będzie naprawde pięknie brzmieć.

No i najlepiej w gb sprawuje się cylinder 72 ccm jak w każdym motoroweże.

Jedynie pamiętać by odpowiednie dbać o silnik i o przeglądy bo wtedy będzie ci na długo służyć.

Jak byś chciał kupić Gb Streeta to bierz pod uwage, że na czarnym kolorze łatwo widać zabrudzenia :)

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » wt 30 lip, 2013

U mnie sytuacja wygląda tak: Jeden kolega ma zetke seria 50ccm 55km/h na prostej, drugi ma Nekena w 110 drugi streta w 110 a trzeci WS 50 w 72. Osiągami wiadomo odstawiają, zetka świetnie się prezentuje ale osiągi, no cóż, jeśli będziesz mógł przeznaczyć więcej kasy na silnik do zetki 125, 150 ,250 (?) czy ile tam ccm to bież zetke. Lecz jeśli fundusze pozwolą ci na wydanie 400zł na 110ccm (jeśli kupisz w 110 używke to nie masz sięczym martwić). O słabych ramach w GB nekenie routerze pierwsze słysze.

Przewaga zetki jest taka że jeśli już włożysz tam silnik 125 to w teorii nie powinno się już nic sypać od wibracji bo piędziesiątka jest chyba taka sama jak 125 tylko silnik inny i zębatki.

Pamiętaj że jeśli wybieżesz tego z poziomym silnikiem i będziesz mieć 110ccm to sypać się powoli będzie, wiem to z własnego doświadcenia po moim Routzrze A 500 jak miałem 50 to tylko lałem paliwo a na 110 to co chwilkę muszę troszeczkę dołożyć, nie mówię tu o silniku oczywiście bo jak ma odpowiedni poziom oleju to nie ma prawa się coś stać. Ale żarówki się palą troche częściej wibracje są większe (można mocowanie przerobić) zębatki mi się szybciej zużywają (trochę szaleję :P ) No i trochę więcej pali :D
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Dezip
Amator
Amator

Postautor: Dezip » wt 30 lip, 2013

Lipna rama może zdażyć się raz na tysiąc.

Kiedy przeglądam google to tylko raz zauważyłem ze lagi z kierownica odpadly ale to w zippie naked lub manic.

Jak dobrze rama zostala przyspawana no to nie ma się co martwić , jedynie przygladać się na łączeniu ramy z lagami jak tabliczka jest czy nie ma żadnych odształceń, a jak widać ,ze sa to najlepiej podjechac do mechanika lub jak jest gwarancja to do tego sklepu.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » śr 31 lip, 2013

Najlepiej kupować używkę z lat 2005-2007, wtedy to chińczyki były lepsze jakościowo. Np. u mojego kumpla w łosiu 2007 rama jak nowa, a w moim 2011 farba po miesiącu zaczęła się łuszczyć.
Bayeriche Motoren Werke

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator

Postautor: to&owo » śr 31 lip, 2013

dokładnie. widziałem "chiński" silnik z roku 2005 to zaszokowała mnie jakość ,naprawdę ładnie wykończony ,dobre materiały. ba ,nawet między Rometami moim z roku 2008 a brata z roku 2011 jest potężna różnica w jakości

Awatar użytkownika
Konrad
Specjalista
Specjalista

Postautor: Konrad » śr 31 lip, 2013

Wielkie dzięki. Dalej się zastanawiam, ale chyba wezmę GB :) części tańsze, w ogóle on jest tańszy. Mam nadzieję że będzie mi dobrze służył. :) <lol>
Zaliczone trasy:
* Jeruzal 2013
* GĂłra Kalwaria 2013
* Warszawa 2013
* Liczne zloty ;)

W planach:
* Wyjazd na Mazury 2014 :D

Awatar użytkownika
Klusek
Majster
Majster

Postautor: Klusek » ndz 04 sie, 2013

:)
Ostatnio zmieniony ndz 04 sie, 2013 przez Klusek, łącznie zmieniany 1 raz.

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » ndz 04 sie, 2013

z większych rzeczy to Po 3000km musiałem zmienić łańcuch Bo ten oryginalny jest do du**.

No ja w k125 jak do teraz na oryginalnym, pewnie tym samym łańcuchu z obciążeniami z 10x takimi jak u ciebie zrobiłem 23000 km, w sumie to przednią żarówkę też mam oryginalną.
A te awarie co u ciebie wystąpiły w tym przydługim tekście, podczas tego śmiesznego dystansu 13000 km są okropne. Routery ws 50 są bardzo dobre, ale

Mój egzemplarz Właściwie jest

Nie jest.
A zetka co zrobiła 14100 km miała z awarii przepaloną raz tylną żarówkę i tyle. Jest na forum kilka już zetek z przebiegiem 14000 km i więcej i nie mają nawet żarówek zjaranych, a jak ktoś ma jakiś problem, to typu, że gaźnika nie umie wyregulować, bo mu jakiś typ w serwisie naustawiał.

kilka dni temu było 38 stopni i w dwie osoby bez przystanku zrobiłem 40km

Też zrobiłem w ten upał trasę 100 zakrętów w zachodniopomorskim, rundka 600 km, no niestety w jedną osobę(k125 nie fzs600 jakby się ktoś czepiał). 40 km trasa to jest nic, bo tyle to się do szkoły jeździ.
Ostatnio zmieniony ndz 04 sie, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Klusek
Majster
Majster

Ostatnio zmieniony ndz 04 sie, 2013 przez Klusek, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » ndz 04 sie, 2013

Klusek pisze:Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie jeździłem Routerem tylko do kościoła i spowrotem

Outer pisze:Też zrobiłem w ten upał trasę 100 zakrętów w zachodniopomorskim, rundka 600 km

Daleko kościół ma.

Klusek pisze:Ty to wogóle serwisujesz?

Chyba z forum to nikt nie serwisuje u tych pseudo mechaników.
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Klusek
Majster
Majster

Ostatnio zmieniony ndz 04 sie, 2013 przez Klusek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Moto-topic”