Elo.
Czy opona 130/70 wejdzie do ogara na tył i na przód? I jak byście mogli to wytłumaczcie po krótce o co chodzi z tym oznaczeniem bo nie wiem jak to się ma na przykład do 3.00/17.
Z góry dzięki
panowie jak dopasować oponę -,- do banalne pytanie ale u mnie opona nie wskoczyła na swoje miejsce i tworzy teraz takie jakby jajko czyli z jednej i z drugiej strony opona nie dochodzi do rantu i jeżeli kręcę kołem to ono podskakuje -,- koło wygląda tak:
panowie jak zrobić aby była równomiernie rozłożona po feldze
n0r3k, próbowałem ubijać, kombinować itp, nawet nawaliłem ponad 5 atmosfer w oponę i d*pa, ale na razie tego sposobu nie mogę przetestować bo nie mam zębatek
Miałem to samo niestety pomogło ładowanie c-330 do 8 barów.Zrobiłem tak:
naoliwiłem olejem w tym miejscu co nie wskakuje i kawałek jeszcze dla pewnosci i ładuje do 8 barów , patent ten sprawdzałem na 4 oponkach , wiec polecam tylko nie przesadz i ja to zawsze robiłem na nowej dentce tzn. nie klejona itd.
Pewnie za 1 razem nie wskoczy wiec wbijaj np. po 6 barów kilka razy upusc i do 8 barów.
lukaszw103, ja właśnie nic nie smarowałem i na sucho zrobiłem alw dzisiaj rozbiorę i zobaczę czy opona w ogóle wejdzie na felgę bo mam dziwne przeczucie że nie wejdzie i że już niestety musi tak pozostać z tyłu tak mam i nie chciała dojść do końca i po połowie sezonu jest do wywalenia.
@ edit
Oponka nałożona poprawnie
Ostatnio zmieniony sob 20 lip, 2013 przez kedzior96, łącznie zmieniany 1 raz.