zacznę od początku, było to tak, po zrobieniu wszystkiego przy moto przyszedł czas że co się suło kiedy spuszczałem z gazu pojawiała się za mną chmura białego dymu, i było coraz gorzej kiedy postawiłem moto żeby pogadać z kumplami na odwiedziny po odpalaniu pojawiała się spora chmura dymu, sądząc że to uszczelniacze wymieniłem je i było jeszcze gorzej... dymił nawet na wolnych ale lekko raz nie raz tak i zauważyłem że na jakiś jeden kilometr palił mi 1 mililitr oleju dolałem i jeździłem, dziś pojechałem z kolegami zrobiłem 40km i nic dziwnego nie odczułem dodam że jechał z nami zetka więc tak 55km.h koledze zepsuł się skuter więc go wziołem ponieważ nie chciało mi się czekać na zetkę to do końca mu i tak jedziemy ujechałem ze 3km i poczułem jak silnik coś hamuje tak jak bym naciskał hamulec i tak coraz mocniej i po 20m zgasiłem do dotoczyliśmy się na pobocze patrzę a z silnika dym leci głównie z okolic cylindra pierwsza myśl zatarł się, odkręcam korek gdzie się olej leje i dym/para leci mówie do kolegi zatrłem a on spróbuj obrócić silnikiem siadam i próbuję obrócić na szczęście chodzi prawie tak samo jak wcześnej myślę przegrzał się i tak czekamy dojechała zetka i jeszcze jeden kolega chcę zobaczyć ile oleju to przechylam moto na stronę sprzęgła a tam NIC oleju chyba cały spalił dzwonie po innych kolegów żeby mi oleju przywieźli a w międzyczasię router odpoczoł i wystyg wlałem chyba z 800-900ml oleju pierwszy but lekko gazu jak zawsze i pali
obroty równe trzyma więc jedziemy ja pierwszy gazu ino ino a za mną tyle dymu że ja pier... zatrzymuje się po 100 m i zdecydowaliśmy że lepiej będzie mnie ciągnąć do domu bo silnik się skączy, i tak też uczyniłem w garażu mam nowe wszystkie pierścionki i kupię też jutro nowy olej castrol, ale piszę do wa żeby się dowiedzić czego mam się spodziewać w silniku i jakie kroki mam podjąć na przyszłość? Aha zapomniałbym pojemność 110ccm z quada dodam że na przeożeniach na moc zrobiłem za jednym zamacham 130km więc raczej jakoś tam się nie grzeje. Piszcie co sądzicie o tego typu sprawie bo ja mniełem do czynienia z czymś takim.
P.S Ludziska pamiętajcie sprawdzać stan oleju jak najczęściej bo się zdziwić można, to się dzieje bez ostrzeżenia.
Ale się bezmyślnie rozpisałem...

niestety brak oleju sprawił że tłok jest do wyżucenia więc nie trudno się domyślić że cylinder pewnie też