• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Negatyw dla sklepu ExremeRide

Po transakcji wypadałoby wystawić komentarz kontrahentowi :)
Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Negatyw dla sklepu ExremeRide

Postautor: KucaQ » wt 18 cze, 2013

Siemanko,
nie wiem czy tu mogę dać opinię o użytkowniku z allegro, ale jak komuś nie będzie pasowało to usunie ;)

No więc. Miesiąc temu kupiłem silnik, na zdjęciach calutki czarny, na deklach napis "Loncin". Gdy otworzyłem karton głowica była srebrna, a na deklach jest napisane KXD, no ale przymknąłem na to oko, bo przecież kolor czy napis nie obniży mi osiągów. Silnik założyłem u mojego mechaniora, podbił kwita i baja. Po przejażdżce stracił iskrę, wszystko związane z iskrą powymieniałem prócz cewki zapłonowej i iskrownika. Wysłałem wczoraj iskrownik na gwarancję, dzisiaj telefon, że iskrownik sprawdzony, bo zamontowali go w crossie, silnik chodził pół godziny i nie zgasł. A ja powiedziałem, żeby się przejechał, bo pod obciążeniem nagrzeje się bardziej niż na postoju, a sprzedawca na to, że crossem bez homologacji na drogę nie wyjedzie, to mu powiedziałem, od czego jest cross... Powiedziałem, żeby mi odesłali, ja będę dalej myślał. Za godzinę ponowny telefon - tym razem już nie było tak miło. Sprzedawca chciał ode mnie pieniądze ZA SPRAWDZENIE oraz na powrotną wysyłkę, a przecież sprawdzenie było robione w ramach gwarancji. Na dodatek oskarżył mnie o to, że silnik montowałem w zakładzie produkującym szkło, bo takie informacje znalazł w internecie <facepalm>
Moja mam wzięła telefon, trochę się pokłóciła, ale jutro maja odesłać iskrownik i magneto, będę musiał sam pomyśleć.

Podsumowując, jeśli macie coś od nich kupować, lepiej nie kupujcie, skoro potem mają mieć problemy na gwarancji i żądać kasę za gwarancyjne naprawy...

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wt 18 cze, 2013 przez KucaQ, łącznie zmieniany 1 raz.
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Negatyw dla sklepu ExremeRide

Postautor: Yato » wt 18 cze, 2013

W dzisiejszych czasach to każdy patrzy jak tu kogoś wyruchać :)
:)

Awatar użytkownika
Monster96
Weteran
Weteran

Postautor: Monster96 » czw 20 cze, 2013

KucaQ, Oszust oszusta oszustem pogania :(

I co z tymi cewkami będziemy robić ?
Moja Honda Szybsza niÂż wyglÂąda !

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » czw 20 cze, 2013

Kumpel ma mi poszukać iskrownika ze swojego starego silnika, przekręcę cewki na moją podstawkę i zobaczę.
Bayeriche Motoren Werke

Wróć do „Komentarze”