. Zagrajmy sobie na forum w "tysiąca" ( gra karciana jak ktoś nie wie to : http://pl.wikipedia.org/wiki/Tysi%C4%85c_(gra) )
Więc tak :
[center]
[/center]
* Ogólne zasady forumowej wersji :
* Gramy w 3 os + ja jako krupier
* Na P.W Wysyłam każdemu jakie ma karty w danym rozdaniu zaś w tym temacie piszę : "Karty rozdano , Na musiku jest ----- ( tu wpisze kto jest na musiku )
* Zaczyna się licytacja.( licytujemy w tym temacie w kolejności zajmowanych miejsc na liście )
* Po wygranej licytacji w temacie piszę jakie 3 karty były na musiku
* Osoba która wygrała licytację piszę w temacie jakie 2 karty " wyrzuca" i komu je daje ( np. Dama czerwo dla ------ , Król dzwonek dla ----- )
* Osoba która wygrała pisze posta w którym pisze " Wychodze z ....... )
* Następną osoba pisze co wyrzuca , potem Trzecia osoba .
* W następnym poście pisze osoba która zgarniała "kupkę " I pisze z czego wychodzi i tak w koło
* Jeśli mamy meldunek piszemy to w poście np. " Wychodzę z damy czerwo , melduje sto "
* Po skończonej kolejce każdy liczy ile ugrał i pisze to w poscie , ja dopisuję jego wynik do tabeli ( będzie ona w tym poscie )
* Zaczynamy kolejna rundę i tak aż ktoś ugra tysiaka
Myślę że będziemy sie przy tym wszyscy dobrze bawić , narazie jest to wersja dla 3 os. Ale pomyślę nad organizacją jakiejś innej gry dla większej ilości graczy , prosił bym aby do gry zgłosiły sie osoby które przynajmniej 1 raz na dzień są na forum
Liczę że ktoś doceni moje wysiłki oraz trud włożony w przygotowanie i zgłosi sie do zabawy
Dla wygranego ja z swojej strony mogę postawić " piwo i pomógł " , Poproszę również kogoś z administracji czy będzie możliwe nadanie tej osobie ja okres np. tygodnia jakiejś innej rangi
[center]
Lista :
Krupier : Monster96
Gracz 1 :
Gracz 2 :
Gracz 3 :
Oczekiwanie na graczy .....