• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Co robić?

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Co robić?

Postautor: Kubek! » ndz 09 cze, 2013

Mam dylemat. Jest tak, chciałem zrobić mojego ogara na igłę (wstawić tam silnik yx160, zmienić amortyzatory, lusterka, przednie zawieszenie, pomalować plastiki wstawić inne lampy- ogólnie go odpicować). Problem w tym, że nie wiem czy rama nie okaże się za krucha (Czy nie będę musiał zmieniać co chwilę ram, albo co chwile ich spawać) Chciałem do jeździć ogrem do prawa jazdy i zostawić go sobie na "przejażdżki". Nie wiem czy to dobry wybór...

Dzisiaj tato wrócił z francji i powiedział, że mogę z nim jechać na cały sierpień do roboty gdzie zarobił bym 1500 euro ~ok. 6000 tys. zł + gdy bym sprzedał mojego ogara za jakieś 1700 zł (myślę, że za tyle spokojnie pójdzie mój ogi) dało by to ogromną sumę 7700 zł.

Teraz pojawia się pytanie. Sprzedać ogara i jechać zarobić na porządne moto (markowe) ? Czy zostawić złoma i go remontować ? Co wy byście wybrali ? Dodam, że nowe moto musi być zarejestrowane na 50cmm i w 4t (chyba, że jakiś markowy skuter 2t typu aprilia area czy aerox).

Awatar użytkownika
Żaba
Weteran
Weteran

Re: Co robić?

Postautor: Żaba » ndz 09 cze, 2013

W sumie ja będę teraz wsadzał lifan 140 i jakoś się o ramę nie boje bo śmigam już spokojnie nie to co dawniej od razu się rozleci nie ma prawa :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Vesper
Weteran
Weteran

Postautor: Vesper » ndz 09 cze, 2013

Jeżeli masz okazję zarobienia niezłej sumy to ja bym się nawet nie zastanawiał :) Nie ma co, do ogara choć byś wpakował silnik nie wiem jaki, zmienił go nie do poznania itd. to i tak to nadal będzie ten sam chinol. Wiadomo, możesz go zrobić jedynego w swoim rodzaju, broń Boże nie krytykuję tuningu itp. tylko mówię. Gdy bo będziesz chciał kiedyś w przyszłości sprzedać to nikt Ci nie da tyle pieniędzy, ile ty w niego sam włożysz, uwierz mi, bo sam zrobiłem ten błąd i teraz dopiero zrozumiałem... Także ja na Twoim miejscu bym go sprzedał, zarobił i kupił coś porządnego :>
JeÂżeli Ci pomogÂłem, moÂżesz daĂŚ "PomĂłgÂł", lub "Browca" :)

Awatar użytkownika
kamada6
Uczeń
Uczeń

Postautor: kamada6 » ndz 09 cze, 2013

ja bym coś markowego wziął

WSRH

Postautor: WSRH » ndz 09 cze, 2013

No co ty bierz nsr 125/50 . Jaki sens w chinola klasc kase. Za 5tys do 6tys kupisz igłe. Bedziesz wiedzial czym jdziesz a nie chinolem jakims .. kazdy ci to powie ze nie ma sensu klasc kase w chinola. A co do ogara to bys musial wzmacniac rame.

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Żaba, ja nie brałbym lifana ze względu na żeliwny cylek i sprzęgło na wale ;)
VespeR, właśnie nie wiem co wziąć... myślałem nad cbr 125/50 obawiam się że nsr może być na mnie za duża, póki co mam 166 cm wzrostu, ale za do ważę 55kg więc nie jestem jakimś patyczkiem
kamada6, myśle nad skuterem aprilia area. Kolega ma łady egzemplarz na sprzedaż dosyć tanio. Tylko niestety aprilia choruje na silnik... (zatarty) Jak bym kupił big bore kit 88cm3 w 2t, jakiś dobry wariator malossi/pollini sprzęgło i nowy pasek to mogło by nieźle latać ;) ale może to zły pomysł...
WSRH, obawiam się że nsr będzie na mnie za duża. Jak już mówiłem mam 166cm i wagę 55kg w tym roku w październiku zawita 15 lat więc w sumie może jeszcze urosnę ;)
Stop! Teraz Kubuss !
Derbi za***rdala szybciej niÂż Katana
Nakurwiam se SendÂą
NANANANANANA !!!

WSRH

Postautor: WSRH » ndz 09 cze, 2013

Kolega ma nsr125i dt125 i chodzi do 2klasy gimnazjum ja bym co polecil yamahe dt 125. Chce za nia 4500zł ale nie jest przerobiona na 50

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Bardzo interesuje mnie typ Sm i cross, np. coś takiego jak Kingway Apollo, lub odpowiednik w 2t Cpi Sm.

Doradzicie coś ? Ew. zostaje Cbr 125/50 ;)
Stop! Teraz Kubuss !

Nakurwiam se SendÂą

NANANANANANA !!!

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » ndz 09 cze, 2013

Zarób, zostaw, zainwestuj. - tak myśli bogaty człowiek.
A ogarem jeździj. :)

Albo zarób, przepieprz wszystko na jakiś gówniany motorowerek i tyle z tego będzie. - 95% biedaków tak robi i żyje z miesiąca na miesiąc.
Ostatnio zmieniony ndz 09 cze, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 2 razy.

BarracudaPL
Praktykant
Praktykant

Postautor: BarracudaPL » ndz 09 cze, 2013

Gdybym miał możliwość to bez zastanowienia bym jechał zarobić ;) Jedź! ;P
WFM --> King --> Fighter

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Outer, robienie a1 lub a nie wchodzi w grę, bo nie opłaci mi się to gdyż później będę już jeździł autem. Musze mieć coś zarejestrowanego na 50, a kase i tak odłożę. (Rejestracja musi być na motorower, ale nie chce jeździć takim piździ dupkiem 50cmm. Więc albo setup ogara podwyższyć mu zawieszenie, wzmocnić ramę włożyć silnik yx140, albo cbr 125/50 ewentualnie cpi sm 50 ;) Tak mi się przynajmniej wydaje xd
Stop! Teraz Kubuss !

Nakurwiam se SendÂą

NANANANANANA !!!

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

BarracudaPL, Pojadę, ale nie wiem czy mam teraz zamawiać silnik do ogara czy nie... xd
Stop! Teraz Kubuss !

Nakurwiam se SendÂą

NANANANANANA !!!

Wróć do „Moto-topic”