Aktualnie z powodu poważniejszych usterek silnika(luz na łożyskach, zaczął brać olej, kopka nie działa) i kradzieży filtra powietrza postanowiłem rozebrać moto i planowane modyfikacje wprowadzić nieco prędzej, z racji, że i tak już na nim nie jeżdżę. W oczekiwaniu na części i naprawę silnika Bartek wygląda tak:

) Bo z moją 110 troszkę się porobiło i nie ma co z niej ratować, do Loncina dołączy gaźnik 26mm i nowy filtr powietrza, zmieniam lampę z tyłu na LED bo Loncin bedzie na 2 cewkach, a nie chce wywalać 200 na wersję 6 cewkową z rozruchem ani 160 na magneto i strator z 6 cewkami, wolę oszczędniejszą lampę za 60 (mojej nie przerobie bo klosz i tak jest popękany i ona błaga, żeby ją wyrzucić) Jest po prostu masa świetnych pomysłów, czasu i roboty więc zobaczymy co z tego wyjdzie do wiosny
Opony też zmieniam bo moje już są popękane, załatwiłem sobie takie fajne nakrętki na wentyle i w granatowym kolorze i i w sumie bardzo mi się podobają
Dorwałem też ciekawe poduszki pod silnik jak już go posadzę na nowych mocowaniach, po za tym Loncin i tak wytwarza mniej wibracji, bo nie dośc, że ma gumy na żebrach to jest wykonany z lepszego materiału a nie gównolitu. Pozdro!

Podczas krótkiej przejażdżki postanowiłem sprawdzić mój silniczek i dałem mu lekko popalić
Jest całkiem spoko
Nowe zdjęcia wrzucę wieczorem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości