• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Zipp pro 50 swap 200cc OHC

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Re: Zipp pro 50 swap 200cc OHC

Postautor: 5Zigen » pn 06 paź, 2014

też myślałem troche przód obniżyć, ale myslalem raczej nad innym olejem do lag żeby bardziej siadł jak siąde :D

Awatar użytkownika
adam94pp
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: adam94pp » pn 06 paź, 2014

Niestety z motoroweru nie zrobisz typowego sporta i nie ma co robic z niego gsxr czy r1 w oryginale dobrze wyglada bez zadnego obnizania a ze ma puste przestrzenie to normalne przeciez to 50 ;P
Ostatnio zmieniony pn 06 paź, 2014 przez adam94pp, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Postautor: Shadow143 » pn 06 paź, 2014

5Zigen, przód obniżyłem 5cm i już lagi nie wystają :) Wlałem również olej do lag 80W i powiem wam że elegancko pracują lagi :)

adam94pp, wiem lecz dla mnie jest teraz lepiej niż było :)

Obrazek
Niestety pękł króciec ;/ Wytrzymał 43km
Obrazek
toros el clasico > kinroad sprinter 150cc > zipp pro 200 > Derbi GPR 50 R Replica 2004r

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » pn 06 paź, 2014

wytrzymałość,jakość,solidność xD

Awatar użytkownika
adam94pp
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Al projekt ladny :) wrzucaj jak najszybciej onboard

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » pn 06 paź, 2014

Powtarzam po raz kolejny, zamawiaj normalne części od normalnych chińskich fabryk typu senke, a nie będziesz miał problemu. Nie odważyłbym się jeździć moim rometem k125 z częściami noname i noname gaźnikiem.

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Postautor: Shadow143 » pn 06 paź, 2014

Outer, ja zamawiam od dobrego sprzedawcy części. Do tej pory części miał dobre , a teraz trafiło mi się dostać ten króciec i kranik lipny. No cóż to loteria nie da się przewidzieć ile co przetrzyma.
toros el clasico > kinroad sprinter 150cc > zipp pro 200 > Derbi GPR 50 R Replica 2004r

Awatar użytkownika
adam94pp
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Przy tego typu czesciach to nie ma znaczenia. Jak w stompach pekały tloki a niby bardziej renomowana firma niz no name china

Outer
Weteran
Weteran

A z jakiej firmy ma ten sprzedawca części?
Stomp pewnie brał z jakiegoś jongchuja i wychodziły kwiatki, gimby się podnieciły, bo wytłoczone stomp przez chińską nonamową fabrykę i już się interes kręci.

China jest i noname co się rozpada w rękach, jak i części do superstatków/motocykl/samochodów.

No cóż to loteria nie da się przewidzieć ile co przetrzyma.

Nie zauważyłem by jakikolwiek romet k125, który jest produkowany w fabryce senke miał problemy z kranikiem czy króćcem, to nie loteria, firma jest najważniejsza. Jak kupisz sobie łade i mercedesa, to nie loteria będzie decydowała które się będzie psuło.

Bierz części od Senke, Lifana i Loncina. Te 3 firmy są najlepszej jakości, u nas na allegro są często podróbki tych chińskich firm.

Polecam ci też zajrzeć na dekiel i zobaczyć jakiej firmy masz silnik, bo te legendarnie niezawodne ohv 125 to tylko i wyłącznie dzięki temu, że w rometach są stosowane ohvki od senke, jakby sprowadzali od innej fabryki, to te silniki by padały jak muchy, właśnie tak działa to w ogarowym 139fmb, 50 ccm jeździ i jeździ, jakiś gimbus kupi zestaw 72 ccm z nonamowej chińskiej fabryki i koniec jazdy, tylko problemy i syf.
Chiny to nie jedna fabryka 10000 na 10000 km. Tam jest większa różnorodność jakościowa jak pomiędzy firmami w europie...

Gimby piszą, chińskie gówno bo się łamie, to tak jakby napisać, europejskie gówno bo diesel 2.0 od bmw się psuje.
Ostatnio zmieniony pn 06 paź, 2014 przez Outer, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pn 06 paź, 2014

Ja zawsze w pionach miałem króciec gumowy, wgl pierwsze widzę taki z alu. O.o Kup gumowy http://allegro.pl/krociec-gaznika-125-z ... 99528.html bo ten alu z wyglądu cienki.
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Postautor: 5Zigen » pn 06 paź, 2014

Outer pisze:A z jakiej firmy ma ten sprzedawca części?
Stomp pewnie brał z jakiegoś jongchuja i wychodziły kwiatki, gimby się podnieciły, bo wytłoczone stomp przez chińską nonamową fabrykę i już się interes kręci.

China jest i noname co się rozpada w rękach, jak i części do superstatków/motocykl/samochodów.

No cóż to loteria nie da się przewidzieć ile co przetrzyma.

Nie zauważyłem by jakikolwiek romet k125, który jest produkowany w fabryce senke miał problemy z kranikiem czy króćcem, to nie loteria, firma jest najważniejsza. Jak kupisz sobie łade i mercedesa, to nie loteria będzie decydowała które się będzie psuło.

Bierz części od Senke, Lifana i Loncina. Te 3 firmy są najlepszej jakości, u nas na allegro są często podróbki tych chińskich firm.

Polecam ci też zajrzeć na dekiel i zobaczyć jakiej firmy masz silnik, bo te legendarnie niezawodne ohv 125 to tylko i wyłącznie dzięki temu, że w rometach są stosowane ohvki od senke, jakby sprowadzali od innej fabryki, to te silniki by padały jak muchy, właśnie tak działa to w ogarowym 139fmb, 50 ccm jeździ i jeździ, jakiś gimbus kupi zestaw 72 ccm z nonamowej chińskiej fabryki i koniec jazdy, tylko problemy i syf.
Chiny to nie jedna fabryka 10000 na 10000 km. Tam jest większa różnorodność jakościowa jak pomiędzy firmami w europie...

Gimby piszą, chińskie gówno bo się łamie, to tak jakby napisać, europejskie gówno bo diesel 2.0 od bmw się psuje.

Dobrze prawi, jest lepsza i gorsza china, jeden kupi zestaw tu drugi tam, jednemu 72 bedzie cisło lepiej jednemu gorzej, znam takie przypadki kumpel kupił z alledrogo silnik 110 za 700zł z tą śmieszną skrzynią i chodzi to porónywalnie do 50ccm, a ja poskładałem silników 139 troche i niby wszystko ma tam okej a jednak nie chce jechać, także patrz co kupujesz, a Romet K125 i K150 to najlepsze i najbardziej niezawodne chinole które objadą 3X tyle bez remontu co jakieś am6 takie jest moje zdanie :)

Outer
Weteran
Weteran

Ja zawsze w pionach miałem króciec gumowy, wgl pierwsze widzę taki z alu. O.o

k125 miał od zawsze alu.

up

Między chinami potrafi być większa różnica, niż pomiędzy "markowym" a chiną, tak na prawdę wszystko jest chiną i trzeba się trochę znać, by brać elementy trwałościowo porównywalne, jak nie lepsze od markowych i tańsze 10x.
Ostatnio zmieniony pn 06 paź, 2014 przez Outer, łącznie zmieniany 2 razy.

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » wt 07 paź, 2014

jakość jakością,ale powiedzmy sobie szczerze,część zamienne nawet z fabryk od zawse są oczko słabsze od tych,ktore montowane są w silniku na nowej drodze jego życia.

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Postautor: Shadow143 » wt 07 paź, 2014

Wiem teraz zakupie gumowy bo wtedy taki w sprinterze miałem. Zamienniki a części które są wsadzane nowe przy produkcji motorowerów różnią się.
Ten sprzedawca ma części moretti. Z tego co słyszałem są lepiej wykonane niż te no name.

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Postautor: 5Zigen » wt 07 paź, 2014

Ja mam Cylinder z tłokiem i pierscionkami z Moretti i po 3k wygląda na nowy wizualnie też nie najgorzej wygląda, przeżył już 1 silnik komprecha piękna, nic nie spala oprócz benzyny hehe :D, nawet tłok przeżył zawór urwany małe wgłębienia są na nim ale juz smiga 1k km tak :D

Wróć do „Nasze motocykle”