• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ogar 900 Racing Pęknięty Karter

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
dalki19
Uczeń
Uczeń

Ogar 900 Racing Pęknięty Karter

Postautor: dalki19 » pn 26 wrz, 2011

Witam :D ostatnio mnie nękały nasilające wibracje :D i wycieki oleju nie mogłem zlokalizować olej leciał z góry od strony odpowietrzenia silnika dzisiaj wyciągając silnik zauważyłem iż karter pęknął i to dośćkonkret :D rysa. I Tu zaczynają się domysły ostatnio spawałem mocowania silnika bo się oberwały :| Dzisiaj patrze znów jest jedno pęknięte w trakcie eksploatacji silnik dostawał ogromnych wibracji wydaję mi się iż że to wina wału albo jest przestawiony albo te chinskie łożyska padły i robią się wbiracje mocowania pękają nawet karter koło mocowania silnika pękł :P. Teraz to już lipa musze nowy silnik kupić
bo kosztuje 700-800 Zł. A Naprawa takiego czegoś to nowe kartery z 200 zł bo 2 trzeba nigdy się nie składa starego kartera z nowym bo są to odlewy mogło by się posypać coś na nowo. Czyli kartery 200 uszczelki koło 50 to już 250 :P ściągasz do koła magnesowego 30 , Wał nowy 80 mamy już 360 zł plus motor ma już ponad 20 k to i sprzęgło już będzie wyjechane też by się zdało nowe wsadzić i inne bajery by wyszły w trakcie remontu to pewnie naprawa z 500 :|. Co doradzacie panowie remontować czy nowy kupić ??

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Re: Ogar 900 Racing Pęknięty Karter

Postautor: Lukas995 » pn 26 wrz, 2011

dalki19, powiem tak szukaj części używanych na allegro np ... czasem można kupić jakąś część za psie pieniądze ;)

Awatar użytkownika
mateusz167
Weteran
Weteran

Postautor: mateusz167 » pn 26 wrz, 2011

Ja bym wolał kupic silnik 125 :) bo silnik przy tym przebiegu to już generalke trzeba robić :)

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » pn 26 wrz, 2011

Jak chcesz tanim kosztem to proponuje skleić klejem do głowic ;)
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

dalki19
Uczeń
Uczeń

Postautor: dalki19 » pn 26 wrz, 2011

To już nie chodzi o tani koszt ja fuszery nie uznaje :D co mi da sklejenie jak tam jest wał wy***** chyba tzw sprawdzałem to luzu na korbie nie ma minimanie na boki bo musi być ale składają na łożyskach za 1 zł i łożyska padają i dlatego te motorki takie mają wibracje :P od wału to wszystko ... pękające plastiki nóżki wibrują to wszystko od wąłu się dzieje jak są łożyska do wymiany ..

Wróć do „Pomoc”