Witam. Mam kolejny problem ze swoim yamasaki, ale tym razem trochę mnie to niepokoi. Jak jadę z większą prędkością niż 70km/h to jak przy tej prędkości puszczę gaz to słychać taki metaliczny dźwięk. Jak prędkość spadnie do ok 60km/h to ten głos znika i tak jest za każdym razem gdy puszczę gaz przy tej prędkości(+70km/h). Dzisiaj badałem ten dźwięk, ale nadal nie wiem skąd się wydobywa, ale zauważyłem, że na każdym biegu przy wysokich obrotach jak puszczę gaz to słychać ten dźwięk, tyle że na 1 i 2 słychać go zdecydowanie krócej niż na 3 i 4 bo na 3 i 4 po puszczeniu gazu ten dźwięk słychać 2-4sek mniej więcej a na 1 i 2 może z sekundę. Ten sam dźwięk również słychać jak jadę ze stałą prędkością i np. wpadnę w dziurę. Jak przyspieszam to tego dźwięku nie słychać, nawet jak przyspieszam na nierównej nawierzchni. A teraz krótki opis tego dźwięku: to jest takie coś jak by 2 metale o siebie stukały i raczej powierzchnia którą się stykają nie jest duża, bo ten dźwięk jest dość wysoki.
Nie wiem czy jedno ma coś wspólnego z drugim, ale też słychać metaliczny dźwięk(ale inny niż ten, którego opisywałem wyżej) jak dojeżdżam do skrzyżowania, no w każdym bądź razie jak muszę zwolnic do prędkości bliskiej 0km/h to jak mam wbitą 4 i hamuję to przy małej prędkości ok 20km/h to słychać niski metaliczny dźwięk, takie brzęknięcie i trwa to bardzo krótko, ale nie za każdym razem słychać taki dźwięk. Z kolei jak na powiedzmy 4 biegu przy 15-20km/h dam dużo gazu to słychać taki sam dźwięk jak przy hamowaniu na biegu przy bardzo niskich obrotach i tej dźwięk też nie trwa długo, motor przyspieszy o kilka km/h i ten dźwięk znika.
Miał ktoś do czynienia z takimi dźwiękami, lub wie skąd te dźwięki się wydostają? Bardziej mnie niepokoi ten pierwszy dźwięk. Trochę się boję jeździć, bo boję się, że coś w końcu się zepsuje.

Po za tym, posprawdzaj wszystkie śruby, osłonę wydechu przód i tył.