Postautor: razor500 » sob 02 lip, 2011
Ta cała część czyli wskazówka z mocowaniem do licznika można powiedzieć, że wygląda jak "T" gdzie "-" to wskazówka a "I" to mocowanie do licznika. To "I" jest w kształcie walca i w środku tego "I" jest dziura do której wchodzi taki walec w kształcie "I". Mi się to złamało tak, że odpadło "-" a "I" zostało przy liczniku. Tak więc jak skleję "I" z "-" to i tak jak kiedyś będę ściągał, to nie będzie tak łatwo tym bardziej, że będzie słabiej trzymało, bo będzie klejone, ale z drugiej strony będę mógł wtedy normalnie wskazówkę odłamać i prawdopodobnie się złamie w miejscu gdzie było klejone, a później przy zakładaniu znów się sklei. I jak ściągałem to nie ciągnąłem na chama do góry tylko widelcem ruszałem w różnych płaszczyznach, ale ani razu nie ciągnąłem centralnie do góry. Teraz mnie czeka trudniejsze zadanie, bo muszę zrobić nową tarczę, co gorsze nie chodzi o zmianę tła tarczy, a muszę skalę licznika przeskalować, bo licznik mi na tej skali oszukuje(10km/h licznikowe, to 12km/h w rzeczywistości, a na przykład jak na liczniku mam 70km/h to tak naprawdę jadę 84km/h, a 70 a 84 to już dość spora różnica), tylko nie wiem jak się za to zabrać, żeby na nowej skali licznik dobrze wskazywał prędkość, no ale coś wymyślę.