Benio pisze:http://www.youtube.com/watch?v=1JNh2b7tMlA
20-30zł
ustawiacie tak żeby nie przekraczał np 50 podczas jazdy i jak ustawicie chowacie cały mechanizm pstryczek gdzieś pod palcem żeby w razie jakiejkolwiek kontroli niezauważenie przycisnąć i mieć problem z głowy
sam taką posiadam jednakże jeszcze nie podłączałem
jest 2 kable do podłączenia
jeden masa a drugi pod jakiś kabel z modułu niestety nie wiem który to

a np straż miejska ma (niektóre wozy) ma na wyposażeniu przenośne rolki
taka przenośna hamownia dla skuterów
sam się z tym spotkałem ale tego mało mają

całe szczęście

I tak źle, i tak nie dobrze.

Jak się zamontuje pstryczek i znajdą, przy okazji "dziwnych ruchów" w poszukiwaniu schowanego pstryczka przed zatrzymaniem, to palenie głupa w stylu "nigdy nie przypuszczałem, że tyle może jechać" albo "było z górki" odpada. Jak nie ograniczę prędkości to też jestem ugotowany. Jak udowodnić, że żadnych przeróbek nie musiałem robić, a ciągnie 70km/h? Zabawa robi się taka sobie.

Oni wiedzą, że wszystkie skutery jeżdżą więcej niż 45km/h. My wiemy wiemy, że oni wiedzą o tym doskonale. I tak naprawdę, tylko od humoru zależy dalszy rozwój zdarzeń: może być nic, może mandat, może być też skierowanie na badania techniczne. Ciekawe jak w tej sytuacji będą wyglądali właściciele Nakedów, Ferro 901-4 którzy mają fabrycznie zamontowane 72 ccm i czasami nawet o tym nie wiedzą.
Słyszałem, że takie hamownie ma policja w Niemczech. Nie wiedziałem, że coś takiego mają u nas czarni. Jak to wygląda? Jak to działa? Ma jakiś atest?