• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ogarem dookoła Polski ;] TAK DOJEDZIE !!!!!

Szykuje się ciekawe spotkanie motocyklowe? Nie masz z kim polatać w sobotnie popołudnie? Napisz tutaj :)
Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Re: Ogarem dookoła Polski ;] TAK DOJEDZIE !!!!!

Postautor: Yautja » śr 22 lut, 2012

Czuję nutkę samozachwytu <luzik>
Obrazek

Fuzo
Majster
Majster

Postautor: Fuzo » śr 22 lut, 2012

Prost rachunek 4000km : 30 dni = 133 km dziennie dużo ?? chyba nie w wakcję zdarzało mi się tyle robić dzień po dniu jak jeździłem nad jezioro. Nadal myślicie że objechanie ogarem Polski jest nie możliwe ???

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » śr 22 lut, 2012

Fuzo, dobrze, że masz asekurację, brata, który jest w stanie po Ciebie pojechać, kasa za złom, także jest <okok> ;]
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Fuzo
Majster
Majster

Postautor: Fuzo » śr 22 lut, 2012

Noclegi hmm dla mnie kawałek łąki starczy. W wakacje pojechałem nad morze samochodem miałem tylko pełny bak full żarcia na cały tydzień wziętego z domu i 100 zł na alko. I to wszystko co miałem spałem na plaży w namiocie albo w samochodzie wyjazd był świetny.
NIE WAŻNE JAK WAŻNE Z KIM
Ostatnio zmieniony śr 22 lut, 2012 przez Fuzo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stepien0601
Weteran
Weteran

Postautor: stepien0601 » sob 25 lut, 2012

Okej, czekamy na relację.

Fuzo
Majster
Majster

Postautor: Fuzo » ndz 26 lut, 2012

Napisałem lis do Firmy Arkus&Romet Group mam nadzieje, że pomogą w realizacji podróży.

rack
Uczeń
Uczeń

Postautor: rack » ndz 04 mar, 2012

Wszystko zależy od tego jak bardzo ktoś tego chce, głupio jest zakładać że nie pojedzie z waszej strony.
Śmiałków jak on było wielu którzy po kilku dniach zrezygnowali, co nie znaczy że jest to niemożliwe.
Jak już mówiłem nie wiem czy będzie możliwość żeby ktoś ze mną jechał ale to stwierdze za jakiś czas.
pzdr
www.motoadventures.com.pl - bo niemoÂżliwe nie istnieje!

Awatar użytkownika
Michal
Majster
Majster

Postautor: Michal » ndz 04 mar, 2012

Nie no stary, jestem pełen podziwu ;) spoko pomysł, jak najbardziej popieram.
Ja z kumplem na shock'ach zaliczyliśmy trasę prawie 500 km w jedne dzień. Jak nikt nie usunął to gdzieś są opisane relacje z tej "wyprawy".
Shock prawie jak Ogar super moto. U mnie nic nie szwankowało przez 10 tys. km do jesieni 2011 roku, więc jeżeli nie będziesz przegrzewał silnika, jest on w pełni sprawny m.in. ogumienie, napęd, hamulce, układ kierowniczy itp itp to śmiało możesz jechać.
Wskazane jest zabrać ze sobą parę kluczy bo w trasie jak w trasie, nic nie wiadomo, nie można niczego przewidzieć. Z chęcią bym się z Tobą przejechał dookoła Polski, miałem w tamtym roku jechac z kumplem ale nie wyszło. Teraz moto mam zamiar większe kupić i okrążyć Europe, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Co do podróży jeszcze, zamiast wywalać kase na hotele itp, możesz kupić sobie namiot, śpiwór, jakąś kuchenkę, trochę kasy na jedzenie i na pewno będzie więcej wspomnień, jak przygoda to przygoda. :)

Fuzo
Majster
Majster

Postautor: Fuzo » ndz 04 mar, 2012

Nie mam zamiaru spać w żadnym hotelu nie będzie mnie stać na niego. W grę wchodzą tylko pola namiotowe jak się jakieś natrafi. Jak by ktoś miał chęci i jechać ze mną to zapraszam. Naprawdę będzie to świetna przygoda.
Na razie jestem w trakcie przygotowywania moto i układaniu planu każdego dnia po kolej z zaplanowaniem ile km przejadę, co zwiedzę i gdzie przenocuję. Nadal czekam na odpowiedź ze strony firmy Arkus&Romet group.
Jak narazie wszystko idzie do przodu gdyż znalazłem robotę co prawda roznoszenie ulotek ale zawsze kasa na wachę i przygotowanie moto się przyda.

Awatar użytkownika
tomek96
Majster
Majster

Postautor: tomek96 » śr 07 mar, 2012

Na rometa bym nie liczył.Mógłbyś pokonywać dziennie troche więcej niż 133 km.myślę że z 250 byłoby optymalnie.co do noclegów to radziłbym ci co którąś noc przespać się w jakiejś agroturystyce.za 35zł/doba masz wygodne łóżko, prysznic kuchnie.Ja po 330km to byłem taki skatowany że nie miałem siły na nic.co do rometa to generalnie rzecz biorąc to zabrałbym tylko najpotrzebniejsze rzeczy.Coś w razie kapcie, moduł, świece, cewke, troche oleju, jakiś silikon w razie wycieków i podstawowe klucze i śrubkręty.Nie nabierałbym tego za dużo mając 50cc gdyż ciężko jej bedzie.nie bierz rzeczy typu cylinder, głowica bo i tak tego nie bedziesz zmieniał na chodniku bo do tego potrzebne jest coś więcej niż klucz 10 i płaski śrubokręt :) Wskaźnik temp musisz mieć obowiązkowo.bez tego ani rusz.Ja gdybym nie miał wskaźnika to prawdopodobnie albo bym nie wrócił na kołach albo po przyjeździe szykowałby się remont.
Ogar 900 wersja turystyczna ;)

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Podziękował : razy
Kontaktowanie:

Postautor: Prelude » śr 07 mar, 2012

Prędzej jakieś czasopismo niż romet.

rack
Uczeń
Uczeń

Postautor: rack » czw 08 mar, 2012

Każde czasopismo zajmuje się opisywaniem wyjazdów i reklamowaniem a nie sponsorowaniem. Na rometa tez bym nie liczył ale zdarzają sie wyjątki takie jak mnich, który dostał od nich drugiego rometa 125.

Co do części zapasowych to tak na prawde nie trzeba żadnych, trasa wiedzie tylko po naszym panstwie więc części są ogólnodostępne. Tylko podstawowe klucze, zestaw naprawczy opon, dodatkowe linki lub zestaw naprawczy,

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » czw 08 mar, 2012

Najważniejsze to bez rozgłosu i wielkiego wydarzenia. Miej silnik 50 ccm, bo na 125 ccm objechanie Polski to jest pryszczyk.
Ostatnio zmieniony czw 08 mar, 2012 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

rack
Uczeń
Uczeń

Postautor: rack » pt 16 mar, 2012

Dlaczego najważniejsze bez rozgłosu? Poza tym jeśli to pryszczyk nawet na 125 to dlaczego tego jeszcze nikt nie dokonał ?

Awatar użytkownika
Maciek
Weteran
Weteran

Postautor: Maciek » pt 16 mar, 2012

rack, skąd ty to możesz wiedzieć, że nikt nie objechał polski na 125ccm?
Obrazek

Wróć do „Zloty i spotkania”