• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Cukrzycy walczmy o swoje.

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Cukrzycy walczmy o swoje.

Postautor: choinka » śr 30 lis, 2011

http://www.tvp.pl/poznan/informacja-i-p ... 30/5767140 Oglądajcie od 15min, Akcja zorganizowana przez moją kuzynkę z kuzynem
Oficjalny profil na Facebooku. http://www.facebook.com/cukrzycywalczymyoswoje

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Cukrzycy walczmy o swoje.

Postautor: BarneY » śr 30 lis, 2011

To jest okropne, co się w tym kraju dzieje. Chcą zarobić na chorych ludziach, a swoim ministrom dają po 10 000 zł miesięcznie ;/ Włądze nie mają pieniędzy na łatanie dziur, refundację leków a chcą stworzyć kraj na miarę XXIw. Strasznie mnie to irytuje... A dziwią się, że ludzie emigrują na zachód. Chociażby porównajcie sobie ceny paliw w Polsce, a USA. Gdzie lepiej ? Odpowiedź jest oczywista...

Tyle ode mnie. Mam nadzieję, że polski rząd opamięta się zanim będzie za późno.
BarneY
JeÂśli pomogÂłem - postaw browarka :D

DziĂŞki :)

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » śr 30 lis, 2011

Jeżeli chodzi o paliwo to i tak mamy najtaniej w europie ale przeliczając to na średnią wypłatę to mamy najdrożej.

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » czw 01 gru, 2011

Taa... Najtaniej. Tylko, że tak jak mówisz w przeliczeniu na zarobki to jest strasznie drogo... Porównajcie sobie zarobki nauczycieli z Polski do zarobków nauczycieli z Niemiec. Idiotyzm ;/

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » czw 01 gru, 2011

choinka, co do cen za granicą, mój brat był we Włoszech na beatyfikacji papieża i mówił że u nich są strasznie drogie papierosy (nie pamiętam ile, ale byłem zszokowany gdy poznałem cenę) ale biorąc pod uwagę średnie zarobki Włochów to dla nich marne grosze. Albo Niemcy: sprzedają samochód, który uważają za rozpadający się złom, a Polacy go kupują i to jest dla nich limuzyna.
Obrazek
EMO

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » czw 01 gru, 2011

To jest ... yyy ... nie wiem jak opisać co czuję i co myślę to jest idiotyzm niesprawiedliwość egoizm i wszystko co tylko możliwe :/

Gdybym sam miał głowę do języków i swobodnie się przynajmniej niemieckim czy angielskim umiał posługiwać to bym wypierniczał stąd jak najszybciej bo uczciwe i godne życie podczas pracy a i emerytury jest niemożliwe :/

Kocham Polskę a nienawidzę polskich praw i polityki a to utrudnia życie a my możemy pisać posty i tylko o tym gadać ale na to nie wpłyniemy

Mam nadzieję że ktoś w końcu zamiast myśleć egoistycznie zajmie się polskim narodem :(
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Benio, jak to ktoś kiedyś pięknie powiedział: "Kraj jest wspaniały, tylko ludzie chu**wi." :D
Obrazek

EMO

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » czw 01 gru, 2011

Taa.. To co napisał Benio, odnośnie przeprowadzki motywuje mnie tylko jeszcze bardziej do nauki języków. Jestem w 100 % tego samego zdania. Ile razy sobie mysle, dlaczego nie mogłem się urodzić chociażby w Kanadzie, Usa. To jest okropne, co się z NASZYM krajem dzieje. NASZYM, a nie polityków !

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

BarneY, to już przestaje być NASZ kraj, to zaczyna być kraj POLITYKÓW. Co do nauki języków, to poradzisz sobie bez. Mój najstarszy brat ukończył gimnazjum i nigdy nie uczył się niemieckiego, przez pół roku pracował w niemczech i nieźle sobie radził. :D
Obrazek

EMO

Awatar użytkownika
kuba2354
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: kuba2354 » wt 13 gru, 2011

Lekki odkop... Z racji tego, ze obserwuję to, co się dzieje u nas w kraju to szczerze powiem, ze jestem załanany. Mój ojciec na Norwegię śmiga. Wiecie co? Ile kosztują tutaj fajki? No L&M 10,50 PLN. A tam? 75 NOK! Czyli grubo ponad 35 zł. Piwo? Specjal coś koło 3 zł. A tam? Piwo ichnie 3,8% kosztuje 60 NOK! Przeliczając na ich zarobki, to pikuś.. Miej ok. 70 zł na godz. (już po odjęciu 40% podatku). Przepracuj koło 170 godz. miesięcznie. To miesięcznie koło 12000 zł. Przeliczając potem to, co przejedzą, wydadzą na paliwo, opłaty... to nawet jakby miało zostac im ok. 3500 zł (przeliczając na PLN) to mają i tak tyle, co pewnie niektórzy rodzice nie zarabiają przez miesiąc. Mój wujek. Po studiach (oceanotechnika). Ma firmę, żonę, 2 dzieci... Zyje mu się dobrze. Powiedział mi kiedyś takie słowa: "Kuba! Ucz się tych języków i wypie**laj z tego kraju. Znajdź ludzi na obojętnie jakich studiach i szukaj okazji do wyjazdu. Długo w PL nie pociągniesz!" Zapamiętam to do końca życia. Ile mogę miec emerytury? 1500 zł? Co to jest? Szwedzi, Norwegowie... oni będąc na emeryturze mogą sobie na wakacje jechać. A w PL? Ledwo koniec z końcem ludzie łączą. I do końca miesiąca czasem kasy ledwo styka... Dlatego uczmy się, zmieńmy ten kraj.. Dlaczego "ministrowie od 7. boleści" zarabiają krocie? Ile wynosi średnia (xD) krajowa? Ponad 2000 pln? Kto to do ku*wy wyciąga? No taaak!! Przecież jest dużo "panów'' którzy zarabiają taką kasę, jakiej nigdy nie widzielismy.. Gdyby kazdemu potrącić nawet 500 zł (taki co zarabia 11000 zł to 500 zł to gó*no) i dać każdej starszej osobie na leki, czy zrobić cokolwiek... Kto jest w tym rządzie? Zmieńmy to! Chcę wyjechać z PL do Danii, Szwecji tudzież Norwegii. Prohibicja w tym ostatnim rządzi.. Ale warunki życia są zadowalające... Tylko język...
HONDA !

2T mooooc xd

http://zyciebikera.blogspot.com/ <-- mĂłj blog. : )

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » śr 14 gru, 2011

Moja ciocia poznała szweda. Pobrali się i razem z córką cioci zamieszkali w Szwecji. Byli wręcz zaskoczeni tamtymi szkołami ! W Szwecji, kiedy idzie się do szkoły nie masz przy sobie ŻADNEJ książki ! To rząd kupuje uczniowi wszystkie potrebne materiały. I to od ołówka, gumki po atlasy, słowniki i wszystkie książki.
Większość absolwentów liceów (nie wiem, jak to tam się nazywa) wyjeżdża sobie przed studiami na rok gdzieś do ciepłych krajów. Hiszpania, Egipt itd. I są tam na Wolontariacie. Nie harują na budowie, tylko wypoczywają sobie w ośrodkach wczasowych bawiąc przy tym parę godzin dzieci. Żyć nie umierać. I to nie jest tak tylko w Szwecji. Tak jest we wszystkich NORMALNYCH krajach Europy. Dlaczego PIĘKNY nasz kraj nie może mieć racjonalnie dzialających władz?! Nie, nie przeczytaliście źle - Piękny ! Kto inny ma tak piękne jeziora, jak Mazurskie? Tak piękne góry, jak nasze Tatry. Takich wspaniałych ludzi umiejących się bawić i mieć dystans do wszystkiego!
Tutaj pasują mi idealnie słowa Chady ,,świat jest piękny tylko ludzie to ku*wy''. Nie niszczmy go dalej !

BarneY.

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » śr 14 gru, 2011

ale jak my możemy wpłynąć na tą zasraną politykę jak takie ku**y jak siedzą na stołkach myślą tylko o własnej du*** ...
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » śr 14 gru, 2011

Benio, trza mobilizacje zapodać i wychodzić na ulice :)
W grupie siła :>
<troll>

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » śr 14 gru, 2011

BarneY pisze:,,świat jest piękny tylko ludzie to ku*wy''.

Piłsudzki powiedział to samo. :D
Obrazek

EMO

Awatar użytkownika
tomek96
Majster
Majster

Postautor: tomek96 » czw 15 gru, 2011

Mój ojciec też jeździ do Norwegii.To jest zupełnie inny świat.Mój ojciec pracuje na farmie mlecznej.4 rolników przywozi krowy i mają 3 miechy wolnego :O który polski rolnik tak ma? Pojedzie sobie na wakacje do Hiszpanii włoch czy gdzieś tam indziej a polak musi całe wakacje łazić przy tych krowach.po za tym zarobki są adekwatne do pracy.Jak taki ktoś przy krowach pracuje ciężej niż np. policjant to bierze więcej kasy.U nas jest dokładnie odwrotnie że wójt musi mieć kupe kasy a rolnik ma nie mieć nic.Jeśli chodzi o norweski to wcale nie jest tragiczny.Po za tym można tam jechać znając tylko angielski bo oni tam znają angielski.Nawet zwykli chłopi od krów lub dzieci z podstawówki.Jakiś gnojek mnie raz w sklepie zagadał po angielsku to daje głowe że 12 lat nie miał.I umiał coś po angielsku powiedzieć.Polski 12 latek nie umiałby za chiny.większość gimnazjalistów nie umie.
Ogar 900 wersja turystyczna ;)

Wróć do „Off-topic”