• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

4t china vs. 2t power

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
adrol

Re: 4t china vs. 2t power

Postautor: adrol » ndz 16 wrz, 2012

Ale się rozpisaliście, nie chce mi się wszystkiego czytać.
Nie 25km z 50 tylko wsadziłbym silnik 150/160 ;). z 50ccm to 10 km to jest max bez doładowania.
Jeśli ktoś chce poszaleć to wybiera duże 4t które palą max 10l, do polatania po małym torze małe 4t albo 125 2t.
cbr250rr nie pali wcale tak dużo jak na cudo myśli technicznej i też to jest eksponat, bo latać tym na co dzień to nie bardzo.

sasek94
Weteran
Weteran

Postautor: sasek94 » ndz 16 wrz, 2012

Ja od sb dodam tyle;)
jeżeli do codziennej jazdy nie wiecej niz 80km(dzień w dzień;D a czasami wypad200km) z prędkością 100-120
to hujosunga 125 bo mało pali i ekonomia;D jak ktoś lubi poszaleć;D to lepiej 2t:) w 125 alboo kawe 250

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » ndz 16 wrz, 2012

sasek94 pisze:z prędkością 100-120
to hujosunga 125
te 120 "hujsungiem" to już oporowym katem raczej a nie prędkością przelotową .. Na trasy wiecej jak 90km/h to sie tym pewnie nie da jechac :)
<troll>

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » ndz 16 wrz, 2012

I ciekawe jakie przekłamanie ma licznik w ty hyocośtam :D
Zumico GR500 swap Cagiva Mito 125 ---> Suzuki GS500

adrol

Postautor: adrol » pn 17 wrz, 2012

Przekłamanie jest w każdym motorze. Taka r1 pokazuje 299, a realnie poleci 270 :).
Ale ten hyosung powinien polecieć tyle, nie jest to takie badziewie jak te chinczyki ;).

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » pn 17 wrz, 2012

No wiadomo na dzień dzisiejszy to kawa ninja 1000 leci 295 kmh tylko bmka s1000rr daje radę 300 :D

http://www.youtube.com/watch?v=3I5VhBwG ... e=youtu.be
Macie filmik z wyścigu 72cc na 19gazniku z serią wską 125 jeszcze zmuloną przez tłumik ze 175 cc :D
Ostatnio zmieniony śr 19 wrz, 2012 przez carlos, łącznie zmieniany 2 razy.

adrol

Postautor: adrol » śr 19 wrz, 2012

Bmw s1000 ma ogólnie świetny silnik z super charakterystyką (zbieram na takiego :D ) i jest naprawdę dobrze wykonany (prócz padających korb w pierwszych modelach :P )ogólnie bmw odwaliła kawał dobrej roboty, no i cenowo całkiem nieźle, moim zdaniem obecnie najlepszy litr w klasie, choć wole gaźnikowce, ale jest też problem mocy. Mam od kilku tygodni R1 i jeżdżąc takim motocyklem nie wykorzystujemy nawet 50% potencjału tej maszyny(a to "tylko" 150km) , dlatego przesiadam się na coś mniejszego.
Co do wsk to widać jakie to badziewie, niedopracowane ogólnie kupa.

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » śr 19 wrz, 2012

Chodzi ci o mój egzemplarz czy całą robotę świdnika ?? :D Dobra wska nie jest zła ja swoją lubię śmigać wygodny Polski klasyk :D
Wolę mieć moją wieśkę jak jakieś nie wiem co lepiej wykonane z Japonii :D bo I love Poland :D Ogólnie co do wieśki planuje remont bo ten silnik to już raczej padaka. Porting cylindra wypełnienie wału membrany z cagivy dellorciaka 28mm bo mam na stanie :D i zestroić tłumnik specjalnie pod cyla z nierdzewki. :D Łożyska oczywiście coś dobrego wał do regeneracji najlepiej z mocniejszą korbą :D Sprzęgło dołożę tarcze z MZ 150
Ostatnio zmieniony śr 19 wrz, 2012 przez carlos, łącznie zmieniany 1 raz.

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » śr 19 wrz, 2012

dla mnie takie starocie czy Polskie ,czy japońskie ,czy chińskie są warte tyle ,ile mogę je komuś opchnąć :D

adrol

carlos, chodzi ogólnie o tak beznadziejną konstrukcję jak wsk, moim zdaniem beznadziejne. Jakoś nie mam żadnego sentymentu do maszyn ery PRL-u (bo kojarzy mi się to z tym beznadziejnym okresem, który zrujnował polskę i polaków) i nie chciałbym mieć tak słabo zaawansowanego technicznie motocykla, nawet jeśli kosztowałby fortunę.
Lubię klasyki, ale nie takie które jak weszły na rynek były kompletnym nieporozumieniem, nie rozumiem czym się tu wiele ludzi zachwyca (rozumiem jeśli mają wspomnienia związane z motocyklem), może to dlatego, że moim pierwszym motorkiem był japoński sprzęt, a kolejnym motorynka (w wieku 10 lat stwierdziłem, że to badziewie i wolę mój stary sprzęt).
Szkoda kasy na wsk, z g*wna nic nie zrobisz :P

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » śr 19 wrz, 2012

Jakby nie komunizm to byś zapierdalał po 14 godzin na dobe :D ogólnie to PRL był cięzkim okres ale też z powodu po wojennego kryzysu w końcu odbudować kraj po takiej katastrofie łatwo nie jest. A ogólnie co ci się nie podoba w konstrukcji Wsk'a ?? Sprawdzał się ten motocykl i spełniam 100% zapotrzebowanie obywatela Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej :D

Z gówna hmh... :D zobaczymy :D Jak się udało Zumico z Cagivą zeswapować to się wski nie da podrasować??

Na chińczyki też mówią że są gówniane :D

:D Z mzetki 150cc wyciągają po 26koni i 140kmh idzie :D ja liczę wskę podrasować na około 16-17 koni :) wska jak każdy 2t podatny na tuning i prosty w tuningu :D

Wogóle to 4t 125 leżacy Hondy z lat 70 to raczej mocniejszy nie był ?? :D
Ostatnio zmieniony śr 19 wrz, 2012 przez carlos, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » śr 19 wrz, 2012

carlos, jemu sie bardziej podobają hondy wielkości motorynki.
ja ogólnie nie lubie starych motocykli ani samochodów, nie kręci mnie to, ale o wiele bardziej wolałbym mieć taką odpicowaną WSK czy nawet motoryne niż jakąś starą honde.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

adrol

Jest wiele krajów gdzie komunizmu nie było i stopa życiowa jest na całkiem innym poziomie, a w polsce bez żadnej szkoły chcąc pozwolić sobie na takie przyjemności jak motocykl trzeba zapierdzielać 14 nawet 15h, jak się poduczysz trochę historii to zrozumiesz jakim szambem była PRL, ale nie o tym temat.
No tak wsk i inne maszyny spełniały wymogi obywatela RP, bo nie miał nic innego do wyboru. Honda produkowała w latach 60tych silniki leżące o pojemności 90ccm 4t o mocy 8KM, spalanie 2,5l v-max 120km/h, przebiegi rzędu 50tys. km bez remontu na porządku dziennym, więc nie wiem co tu porównywać do wsk, po prostu japończycy mieli do dyspozycji lepszą technologię, nie koniecznie lepszych fachowców. Co do 125 Hondy to leżąca jednostka znalazła zastosowanie w ATC więc nie będę porównywał, ale stojące udoskonalone jednostki, są naprawdę świetne (np. cb 125 twin czy singiel). Po za tym mówicie, że wolicie stare polskie konstrukcje niż starą japonię, a tak naprawdę jeździcie prawie wszyscy starymi Hondami zrobionymi z gorszych komponentów, przez niewykwalifikowany personel (dla mniej domyślnych, wasze chinole to w większości sa na licencji Hondy itp.) więc sami sobie zaprzeczacie.
n0r3k, Niestety nie znasz mnie na tyle, żeby twierdzić za mnie co wolę, więc nie zaniżaj poziomu dyskusji. (oczywiście wolę stare Hondy, małe i duże, ale również inne japońskie sprzety czy nawet HD, BSA, triumph, ducati, moto guzzi, mv agusta i wolę nawet bardziej te europejskie sprzęty niż japońskie, ale na nie zwyczajnie mnie nie stać)

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » śr 19 wrz, 2012

ja tam nie lubie wracać do przeszłości bo to paczanie za siebie , od tego hajsu mi nie przybywa :P
carlos zarzuć tymi filmikami z tematu co usunąłem

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » czw 20 wrz, 2012

Filmik jest parę postów wyżej :D kazdy ma swoje upodobania i gusty :D ja tam wolę wska ty wolisz hondę :D jak to mówią co kto lubi :D 8 koni no powalająca moc hehe wska też tyle miała

Wróć do „Off-topic”