• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Prosze o pomoc :)

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Prosze o pomoc :)

Postautor: Dargas » sob 04 cze, 2011

Witam. Mam na imię Darek i mam nadzieje ze trochę mnie tu ludzi zna :) Posiadam ZUMICO GR500 z silnikiem 110ccm. Już zrobiłem 3 remont silnika i ciągle się coś psuje teraz zepsuły mi się zawory i stoi motor. Najgorsze jest to, że sezon motocyklowy się już rozpoczął. Chciałem was prosić o taką psychiczną pomoc :P Mam takie średnie dochody i w grudniu bym uzbierał bez problemu na silnik 150ccm (lifan). Nie wiem, co robić czy kupić teraz na ten sezon silnik 125ccm czy lepiej poczekać do następnych wakacji i zrobić ze żumico coś konkretnego z silnikiem 150ccm, sportowym wałkiem itp. Nie wiem czy jest sens odpuścić sobie ten sezon motocyklowy i wstrzymać zęby do następnego. Z znowu moja mama zile na to patrzy. On chce, że bym na chama to zrobił. I ma ten motor jeździć. Co lepiej? Postawić się mamie i powiedzieć ze zrobię ten motor czy kupić 125ccm i ze smutkiem i płaczem pożegnać się z Lifanem 150. Proszę was o wyrozumiałość. I że by się ze mnie nie śmiać. Chce usłyszeć wasze zdanie i czy dobrze robie.
Pozdrawiam i dziękuje wszystkim.

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Re: Prosze o pomoc :)

Postautor: Lukas995 » sob 04 cze, 2011

Dargas, Ja bym poczekał na twoim miejscu i kupił 150cc, ale coś konkretnego Ci się zepsuło w 110cc postaraj się go naprawic jak najtanszym kosztem :D Bo mowię Ci że jak nie będziesz jezdził w wakacje to Ci się coś aż będzie robić ja to przerabiałem jak było słonko i goście na motorkach popylali a ja nie mogłem :)

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Postautor: Yautja » sob 04 cze, 2011

I teraz będziesz czekał rok na silnik?Ja bym wolał kupić teraz 125 ccm i ewentualnie go potuningować i jeździć.Za rok będziesz jeździł samochodem i motor pójdzie na dalszy plan,jak u większości młodych kierowców
Obrazek

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: piotrek350 » sob 04 cze, 2011

Tak to jest jak sie składa silnik seryjny na częsciach 110 ;] jak raz rozłożysz ten silnik to nigdy on nie bd chodził tak jak od nowości. To są jednorazówki, mi też sie psuł 110, sie wkur*** i kupiłem nowy 125 ;]
2x mocniejszy niż te marne 110. Przedewszystkim ten silnik jest mocny i wytrzymały, już zrobiłem nim 1500km i nic nie musiałem robić;]
Co do silnika 150.. hmm nie chce obrażać nikogo ale to jest nienormalne żeby wstawiać tak duży silnik do takiej cienkiej ramy ;] Silnik będzie Ci ładnie chodził ale motor zacznie sie sypać nim sie obejżysz a pół motoru zgubisz na drodze.
Ja mam 125, i już tylne koło mi zerwało;/ poprostu zaszybko sie przyśpiesza itp
Rama i inne podzespoły zaczną sie sypać, i nie mów mi że będziesz powoli jechał i nie bedziesz zrywał. ten silnik właśnie jest do tego stworzony, nie lubi mulistaj jazdy. Jak nie będziesz rwał itp to kup se 125 albo 110 nowe to Ci wystarczy, bo naprawde 10 jest już pod inne ramy, to silnik wyczynowy, na wysokie obroty, a nie do motorku w którym seryjnie siedzi silnik 50cm..
Takie moje zdanie ;)
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Dargas » sob 04 cze, 2011

koledzy mi mówią że by lepiej zrobić 110ccm i sam kur*a już nie wiem co robić.

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Postautor: Yautja » sob 04 cze, 2011

Kup Lifana 125 i będziesz miał spokój z naprawami i moc większą
Obrazek

Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Dargas » ndz 05 cze, 2011

Witam. Wiecie największa satysfakcja jest z tego, że jeśli się ktoś ciebie spyta, co zrobiłeś w tym motorze to mówisz. Wymieniłem cylinder głowice łańcuszek rozrządu wałek rozrządu sport. A z znowu, jeśli cie spytają, co zrobiłeś w tym motorze to ty mówisz silnik 150ccm to już taka wiocha ze szok. Więc zostanę przy seryjnym silniku.

Awatar użytkownika
RADI
Weteran
Weteran

Postautor: RADI » ndz 05 cze, 2011

Dargas, Nie myślałeś nad pożyczką ? Przynajmniej sobie pojezdzisz na lifanie ;] , wez poszukaj jakiejs roboty , posprzedawaj cos zahandluj .... Może ci się uda ;p

Znam ten bol jak ktos jezdzi a ty nie i ja ci mowie nie dopusc do takiej sytuacji ;/

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » ndz 05 cze, 2011

Dargas, ja bym sobie na Twoim miejscu już darował ten sezon, bo Lifan 150 jest warty czekania. :)
Obrazek
EMO

stepien0601

Postautor: stepien0601 » ndz 05 cze, 2011

Kup 125cc. Dlaczego? Dlatego, że w tym czasie do grudnia znajdziesz dużo więcej rzeczy na które wydasz kapone i nie będziesz miał nawet na 50 ;) Kupuj 125cc to już wystarczająca moc ;)

Awatar użytkownika
Diabolo
Weteran
Weteran

Postautor: Diabolo » ndz 05 cze, 2011

Nom jak masz kase to kup 125 i wsadz mu wałek sportowy :D
Ja tak miałem zrobić ale nie wiem jakim cudem trafiłem na 140cm :/
I jak zawsze wszystko co mam wysprzedaje zeby tylko miec te 140cm :/
Jak nazbieram to kupie 140 jak nie to 125 bo i tak teraz silnika nie mam więc musze coś wybrać :)
Ja nie mam silnika tydzień i jak widze że 5km ode mnie jest zlot motorów i codziennie widzę ja sobie pomykają obok mojego domu to aż człowieka telepie :D
Moja ulubiona pozycja?
To pozycja za kierownicÂą mojego motoru
:D

Moja bestia xD
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/Street/109128

Obrazek

Wróć do „Off-topic”